Σύμφωνα με κάποιες νέες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η Microsoft φαίνεται να φλερτάρει με την ιδέα αγοράς της αγαπημένης μας AMD.

amd-logo-1[1]

Μια τέτοια αγορά από το στρατόπεδο της Microsoft θα είχε ενδιαφέρον αποτελέσματα. Έχουν στα χέρια τους το DX12, άλλα μην ξεχνάτε επίσης πως το Xbox One/PS4/Wii U φοράνε AMD APUs, κάτι που δεν θα αλλάξει αν δεν δημιουργηθούν νέες next generation κονσόλες. Φτηνότερα APUs για το Xbox One = καλύτερες πωλήσεις και έλεγχο του console market. Ενώ ο έλεγχος του DX12 θα μπορούσε ταυτόχρονα να σημαίνει καλύτερη υποστήριξη και performance για τα AMD GPUs, κάτι που εν μέρη ισχύει ακόμα και σήμερα.

Πέρα από τα παιχνίδια που θα μπορούσαν να παίξουν στο desktop/console περιβάλλον, η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την AMD για φτηνό hardware το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κινητά και tablets, κάτι που σίγουρα την ενδιαφέρει.

H AMD αυτήν την στιγμή δεν είναι ακριβή, κοστίζει μονάχα 1.81 δισεκατομμύρια δολάρια. Σκεφτείτε ότι πριν λίγα χρόνια η ίδια η AMD είχε δώσει το τριπλάσιο ποσό για να αγοράσει την ATI. Η Microsoft έχει 95 εκατομμύρια δολάρια στα της αυτήν την στιγμή οπότε δεν φαίνεται και τόσο μεγάλο έξοδο αν το σκεφτούμε καλά.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, άλλα σίγουρα η αγορά από την Microsoftείναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει ανταγωνιστική. Ποια είναι η δική σας άποψη; Θα πουληθεί η AMD η θα μείνει αυτόνομη;