Όλοι γνωρίζουμε την ‘αντιπαλότητα’ μεταξύ NVIDIA και AMD σε ότι αφορά τις κάρτες γραφικών αλλά και APUs. Και σίγουρα γνωρίζουμε την προσπάθεια της δεύτερης να ανεβάσει τις πωλήσεις της. Αυτό όμως δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται αφού τα έσοδα της AMD στο δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς δεν ήταν τα επιθυμητά. Οι πωλήσεις έπεσαν στο 8% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2015.

amd-logo-1[1]

Η AMD δυστυχώς το τελευταίο καιρό πάει από το κακό στο χειρότερο σημειώνοντας για άλλη μια φορά προσωπικό ρεκόρ με τις λιγότερες πωλήσεις, ενώ την τελευταία δεκαετία είχε απολαβές ύψους $950 εκατομμυρίων – πιστέψτε με, τέτοιοι αριθμοί για τόσο μεγάλες εταιρίες είναι μικροί. Αυτή την φορά οι απώλειες έρχονται από τον τομέα τον ΟΕΜ APUs ενώ το πρώτο τετράμηνο η AMD είχε μειωμένες απολαβές από τον τομέα των GPUs.

Με αυτά και μ’ αυτά η AMD κάνει όλο και πιο πιθανή την εξαγορά της από ισχυρότερες εταιρίες, όπως έχει ακουστεί στο παρελθόν (Microsoft-Qualcomm).

Επίσης αξίζει να αναφερθεί το σχόλιο που φέρει το site kitguru.net: «Από την ώρα που η AMD έχει να κυκλοφορήσει νέα APUs (2 χρόνια) δεν μας εκπλήσσει ότι η ζήτηση των παραπάνω μειώνεται, ειδικά όταν οι πωλήσεις των PC γενικά δεν είναι στα πάνω τους τελευταία».