Όσο μεγαλώνουμε, είναι όλο και πιο δύσκολο να αποχωριστούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Κάποιοι το κρατάνε ακόμα ζωντανό, συνεχίζοντας να βλέπουν σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων, ή ρομαντικά παραμύθια που ενισχύουν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή. Άλλοι, προτιμούν να παίζουν τα αντίστοιχα βιντεοπαιχνίδια μιας και κάποιες φορές είναι πιο προσβάσιμα και πιο διαδραστικά από μια απλή ταινία.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Adam Sandler και η Feelgood Entertainment φροντίζουν για το παιδικό κοινό με δεκάδες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Μια από αυτές είναι και το «Ξενοδοχείο για τέρατα» (ή Hotel Transylvania) που διηγείται την ιστορία ενός εναλλακτικού Κόμη Δράκουλα. Ο Ντρακ (όπως αναφέρεται στην ταινία), μετά το θάνατο της γυναίκας του από πλήθος άγριων ανθρώπων, αποφασίζει να φτιάξει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο για τέρατα στην Τρανσυλβανία όπου αναθρέφει και την κόρη του Μέιβις. Το ξενοδοχείο αποτελεί και ένα ασφαλές καταφύγιο για τα πιο γνωστά τέρατα του κόσμου όπως τον Φρανκ, τους Λυκάνθρωπους, τον Αόρατο άνθρωπο και την Αρχαία Μούμια. Μετά από μια σειρά γεγονότων, ο Ντρακ και η οικογένειά του επηρεάζονται από έναν ασήμαντο άνθρωπο και η ζωή τους αλλάζει ριζικά.

H αγαπημένη οικογένεια του «Hotel Transylvania» επιστρέφει, μετά από χρόνια, στις κινηματογραφικές αίθουσες και αυτό το καλοκαίρι. Η οικογένεια ταξιδεύει για διακοπές με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Ολοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα τα τέρατα.

Τι γίνεται όμως όταν η Bandai Namco Entertainment αποφασίζει να αναλάβει την έκδοση του αντίστοιχου βιντεοπαιχνιδιού για υπολογιστές και κονσόλες; Η απάντηση είναι ένα υβριδικό παιχνίδι δράσης που παίρνει πολλές επιρροές από αντίστοιχα παιχνίδια, αλλά και άλλους επιτυχημένους τίτλους του παρελθόντος. Ο τίτλος με μια πρώτη ματιά, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και θα αφήσει όσους ψάχνουν το κάτι παραπάνω…απογοητευμένους.

To Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard λαμβάνει χώρα στο πλοίο της αντίστοιχης ταινίας αλλά διηγείται διαφορετικά γεγονότα. Το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου βρίσκεται αντιμέτωπο με μια καταιγίδα που θα τους βγάλει εκτός πορείας. Κατά την διάρκεια αυτών των κακουχιών πολλά από τα τέρατα της παρέα θα βρεθούν στο κοντινό νησί που κρύβει κινδύνους, θησαυρούς και πολλά μυστήρια. Ο Ντρακ και η Μέιβις πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν τους πάντες, να προστατεύσουν τους αγαπημένους τους και να επιστρέψουν στο πλοίο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Κατά την διάρκεια αυτής της αναζήτησης έρχονται σε επαφή με μερικά μικρά πλάσματα που έχουν την ικανότητα να «δανείζονται» τα χαρακτηριστικά όσων βλέπουν και να μεταμορφώνονται σε μια απομίμησή τους. Ο Ντρακ θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις τους για να περιπλανηθεί στο αχαρτογράφητο νησί και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που παραμονεύουν.

To Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard έχει ένα αρκετά γνώριμο και απλό gameplay που απευθύνεται κυρίως σε μικρούς παρά σε μεγάλους – και μην ρωτήσετε γιατί βρέθηκε στα χέρια μας αυτό το παιχνίδι. Όσοι έχουν παίξει κάποιο παιχνίδι της σειράς Pikmin, ίσως να γνωρίζουν πως ο βασικός πρωταγωνιστής, o Captain Olimar, ανακαλύπτει μερικά πολύχρωμα υβριδικά πλασματάκια και χρησιμοποιεί τις ικανότητές του προκειμένου να ανακτήσει τα μέρη του διαστημόπλοιού του. Χρησιμοποιώντας τις τρεις ποικιλίες του Pikmin που διατίθενται σε διαφορετικούς συνδυασμούς, ο Olimar ανακαλύπτει πως τα τρία διαφορετικά χρώματα των Pikmin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια και να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Τα πλάσματα Pikmin έρχονται σε τρία χρώματα, όπως κόκκινο, κίτρινο και μπλε. Το κόκκινο Pikmin είναι ο πρώτος τύπος που βρέθηκε στο παιχνίδι, και πιο ισχυρό από τις άλλες δύο ποικιλίες και ανθεκτικό στη φωτιά. Το κίτρινο Pikmin μπορεί να πεταχτεί ψηλότερα από τα άλλα δύο και μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά που ονομάζονται «βόμβες βράχων», και τα μπλε Pikmin είναι τα μόνα που μπορούν να επιβιώσουν στο νερό.

Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Ο Ντρακ μπορεί να έχει στην δούλεψή του έναν περιορισμένο αριθμό από τα Impas, όπως ονομάζονται, και ανακαλύπτοντας διάφορους κρυστάλλους πάνω στον χάρτη μπορεί να ανεβάσει τον ενεργό αριθμό τους. Κάθε τύπος Impa δανείζεται κάποιο χαρακτηριστικό από κάποιον χαρακτήρα. Για παράδειγμα, τα Frankimpas (Frankenstein’s monster) μπορούν να χτυπήσουν τους εχθρούς μας δυνατά την στιγμή που τα Wolfimpas έχουν αυξημένη ταχύτητα. Κάθε τύπος πλάσματος μας βοηθάει να επιλύσουμε περιβαλλοντικούς γρίφους και να αποφύγουμε ή να ξεπεράσουμε εμπόδια, αλλά και να αντιμετωπίσουμε διάφορους εχθρούς όπως καβούρια και άλλα θαλάσσια πλάσματα. Βασικός στόχος μας σε κάθε νησί είναι να το εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε τα διαμάντια και τους κρυμμένους θησαυρούς και να πάρουμε το κομμάτι της σπασμένης Πυξίδας για να φύγουμε από το Τρίγωνο των Βερμούδων στο οποίο είμαστε παγιδευμένοι.

Αν επιθυμείτε μια ανενόχλητη εμπειρία, τότε το Monsters Overboard δεν είναι για εσάς μιας και κάθε δέκα λεπτά επιστρέφουμε στο πλοίο σε όποιο σημείο του νησιού και αν βρισκόμαστε. Η εξερεύνηση πραγματοποιείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή το χρονόμετρο μηδενίσει. Φυσικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας κόβει την ροή και ενδεχομένως να μας αποσυντονίζει για την επόμενη εξερεύνηση. Από την άλλη, μπορούμε να «σώσουμε» την πρόοδό μας με την βοήθεια των πυλών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των νησιών μέσω των οποίων μεταφέρουμε τα μπαούλα και τα διαμάντια που θα βρούμε. Τα εμπόδια που θα συναντήσουμε είναι λίγα, και οι μάχες με τα διάφορα τέρατα ενδέχεται να μας δυσκολέψουν – χωρίς όμως να μας τιμωρούν.

Στον γραφικό τομέα, το Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard είναι αυτό που περιμέναμε, μια μεταφορά της ταινίας στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Τα γραφικά, τα μοντέλα των χαρακτήρων και τα περιβάλλοντα δεν απέχουν πολύ από τα αντίστοιχα της ταινίας. Χαρακτηρίζονται από απλότητα, χωρίς να επιβαρύνουν το μηχάνημά μας με περιττές πτώσεις σε καρέ ή κολλήματα, κάνοντας το παράλληλα προσβάσιμο από πολλά και διαφορετικά συστήματα.

Στο σύστημά μας που αποτελείται από έναν Intel Core i5-4690, μια NVIDIA GTX 1060 3GB και 8GB μνήμης Ram, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο χειρισμός από την άλλη, ήταν πιο εύκολος με ποντίκι και πληκτρολόγιο παρά με χειριστήριο αφού έπρεπε να σημαδέψουμε με ακρίβεια για να ρίξουμε τα Impas στους στόχους μας. Ο ήχος ήταν ρηχός, με μερικά εφέ εδώ και εκεί, ενώ τα Cutscenes αποτελούσαν παγωμένες εικόνες με διάλογο από πίσω. Το ίδιο συνέβαινε και μέσα στο παιχνίδι καθώς οι χαρακτήρες παρέμεναν στατικοί ανταλλάζοντας γραμμές διαλόγου κινώντας μόνο τα χέρια και το στόμα τους.

Το Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard είναι ένα αρκετά ελαφρύ παιχνίδι που δεν θέλει πολύ σκέψη για να το ολοκληρώσουμε. Η συνολική του διάρκεια δεν ξεπερνάει τις 8 ώρες μιας και προσπαθεί να βουλώσει οποιεσδήποτε τρύπες μπορεί να άφησε η ταινία στο σενάριό της. Αποτελεί ένα μέτριο υποκατάστατο μέχρι να κυκλοφορήσει κάτι αξιόλογο, αλλά προσωπικά θα το έτρεχα για να παίξει κάποιο ξαδερφάκι μου ή ένα άτομο πολύ μικρότερης ηλικίας, ειδικά αν το έχετε σε κάποια κονσόλα όπως το PS4 ή το Nintendo Switch.

Το Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco Entertainment για την παροχή του Review Code.

Hotel Transylvania 3: Monsters Overboard - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ5.5
GAMEPLAY6.5
ΓΡΑΦΙΚΑ7
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ5.5
REPLAYABILITY5
6Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0