Ένας hacker ή ένα γκρουπ από hackers με τον όνομα #GOP, επιτέθηκαν στην Sony Pictures, και κατάφεραν επιτυχώς να περάσουν τις δικλείδες ασφαλείας. Η Sony Pictures έχει χάσει τον έλεγχο υπολογιστών, τηλεφωνικών γραμμών, και έναν μεγάλο όγκο δεδομένων. Η hackers ζητούν κάποιου είδους «λύτρα», αλλά περί αυτού δεν έχουμε κάποια ενημέρωση προς το παρόν.

Ένας εκπρόσωπος της Sony Pictures παραδέχθηκε πως έχουν «ένα θεματάκι» αλλά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω. Χθες το βράδυ, οι υπολογιστές των εργαζομένων «κλείδωσαν» και δεν ανταποκρινόντουσαν. Αυτό που εμφανιζόταν, ήταν ένας CGI (computer-generated imagery) σκελετός, μια σειρά διευθύνσεων URL, και ένα μήνυμα το οποίο έλεγε «Αυτό είναι μόνο η αρχή«.

Επίσης, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε μερικούς λογαριασμούς twitter της Sony, και έκαναν tweet με παρόμοιο περιεχόμενο. Τα μηνύματα αυτά διαγράφηκαν σύντομα, αφού η Sony κατάφερε να πάρει και πάλι τον έλεγχο των λογαριασμών της.

Ένα άρθρο έχει φτιαχτεί στο reddit ώστε να αποκαλυφθεί τι δεδομένα περιείχαν αυτοί οι σύνδεσμοι. Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν πως είναι ένας τεράστιος όγκος δεδομένων που περιέχει πληροφορίες για τους εργαζομένους της Sony, που περιλαμβάνουν, E-mail, κωδικούς κ.ά. Οι hackers αναμένεται να δώσουν στην δημοσιότητα παραπάνω «εσωτερικές πληροφορίες» για να βλάψουν την Sony σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί.

Λέγεται πως τα αρχικά του #GOP σημαίνουν «Guardians of Peace» αλλά αυτό είναι μια εικασία. Δεν γνωρίζουμε ακόμα γιατί οι hackers είχαν στόχο την Sony Pictures.