Η Rockstar Games είναι μια ομάδα ανάπτυξης που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σε εκτίμηση. Πολλά από τα παιχνίδια της μας έχουν κρατήσει συντροφιά για μέρες ολόκληρες, και άλλα έχουν καταφέρει να διατηρηθούν στην κορυφή με τους παίκτες να επισκέπτονται ασταμάτητα τον κόσμο τους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι εκείνο των GTAV Online και RDR2 Online.

Στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις αποκλεισμών και διαγραφών παικτών λόγων “false positive” cheating που με μια πρώτη ματιά μοιάζουν…άδικες. Πολλοί “αδικημένοι” παίκτες υποστηρίζουν πως διαγράφηκαν άδικα, με την Rockstar Games να δηλώνει πως δεν τους πιστεύει. Για να το αποδείξει, προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία στην μορφή χρηματικού ποσού – συγκεκριμένα 10,000$.

Το χρηματικό ποσό θα δωθεί σε εκείνους που θα καταφέρουν να βρουν και να αποδείξουν πως υπάρχουν “τρύπες ασφαλείας και αδυναμίες” στο σύστημα και το online security των παραπάνω παιχνιδιών. Έτσι, με αφορμή και τη κυκλοφορία του RDR2 στους υπολογιστές, η Rockstar επέκτεινε το εύρος του HackerOne website, το οποίο ξεκίνησε ώς ένα project εύρεσης bugs κατά την διάρκεια τους 2016.

Η εταιρεία γράφει στην ανακοίνωσή της της:

Μέχρι σήμερα, το ιδιωτικό πρόγραμμα μας είναι ένα στοχευμένο έργο που έχει ως σκοπό την εύρεση συγκεκριμένου τύπου ενδεχόμενως αδυναμίας στο Grand Theft Auto Online. Ωστόσο, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως από σήμερα θα δεχόμααστε μια μεγαλύτερη πληθώρα αναφορών σε περισσότερες κατηγορίες.

Έτσι, η Rockstar δέχεται αναφορές για τα εξής παιχνίδια και πλατφόρμες

Grand Theft Auto 5 & Grand Theft Auto Online:

  • PS4
  • Xbox One
  • PC

Red Dead Redemption 2 & Red Dead Online:

  • PS4
  • Xbox One
  • PC

Mobile apps:

  • Red Dead Redemption 2 Companion App
  • iFruit Mobile App

Αν είστε από εκείνους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την δράση, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο  private bounty program, και να ακολουθήσετε πιστά μερικούς “σφιχτούς” κανόνες. Και αν δεχτείτε κάποιο ban για το τεστάρισμα αυτό, τότε δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την απόφαση – ότι και αν κάνετε.

Η ελάχιστη αμοιβή που προσφέρεται είναι τα 150 δολάρια και αυξάνεται ανάλογα με τα ευρύματά σας.