Τον περασμένο Αύγουστο, η Riot Games ανακοίνωσε πως έφτασε σε μια συμφωνία με ορισμένους από τους εργαζόμενούς της μετά από μια δικαστική διαμάχη  σχετικά με τον διάχυτο σεξισμό και τις φυλετικές διακρίσεις στο στούντιο. 

Η ομάδα δήλωσε πως κατά την διάρκεια της έρευνας για αυτές τις κατηγορίες βρήκε πως “ η διάκριση φύλου (σε μισθούς ή προαγωγές), η σεξουαλική παρενόχληση, και η αντίσταση δεν είναι συνεχόμενα γεγονότα στην Riot» αλλά αναγνώρισε πως κάποιοι εργαζόμενοι είχαν τέτοιες εμπειρίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην φιλοσοφία της εταιρείας. 

Η Los Angeles Times γνωστοποίησε σήμερα πως ο διακανονισμός θα κοστίσει στην Riot τουλάχιστον $10 εκατομμύρια, τα οποία θα μοιραστούν σε περίπου 1,000 γυναίκες εργαζόμενους στο studio μεταξύ του  2014 και του τέλους του διακανονισμού, το οποίο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί από το δικαστήριο. Τα χρηματικά ποσά που θα δωθούν θα διαφέρουν ανάλογα την περίοδο εργασίας των ατόμων, καθώς και  αν οι εργαζόμενοι ήταν πλήρους απασχόλησης ή με συμβόλαιο.

Ο διακανονισμός δεσμεύει επίσης τη Riot να συνεχίσει να βελτιώνει την εσωτερική της κουλτούρα μέσω καλύτερων καναλιών για την αναφορά παρενόχλησης και διακρίσεων, ανασκόπηση όλων των πρακτικών αμοιβής, προώθησης και προσλήψεων και δημιουργία ομάδων εργαζομένων για την παρακολούθηση της προόδου της εταιρείας. Η Riot προσέλαβε την πρώτη της επικεφαλής, την Angela Roseboro, τον Μάρτιο του 2019.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια έναν προτεινόμενο διακανονισμό για την πλήρη επίλυση της αγωγής. Ο διακανονισμός αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στις αξίες μας και να κάνουμε την Riot ένα περιεκτικό περιβάλλον για τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου.