Όλο και μεγαλώνει η Occulus VR, αυτή τη φορά αποκτώντας το Carbon Design Studio. Το ποιο; Το Studio-Ομάδα που σχεδίασε, ανάμεσα σε άλλα και, το Xbox 360 controller.

Η CDG έχει δουλέψει σε αρκετά προϊόντα της Microsoft. Από το πρώτο Kinect και την τιμονιέρα του 360 μέχρι τη Lifecam, ποντίκια και άλλα πολλά για διάφορες εταιρίες. Με την Oculus VR δούλευαν για σχεδόν ένα χρόνο σε «πολλαπλά μη ανακοινωμένα projects» οπότε η είδηση δεν ήρθε εντελώς ξαφνική.

Ο Peter Bristol, Creative Director της CDG λέει «Είναι μια εντελώς ανοιχτή κατηγορία. Οι αρχιτεκτονικές είναι ακόμα άγνωστες. Είμαστε στο χείλος του να ορίσουμε τι αίσθηση δίνει, πως λειτουργεί και φαίνεται η εικονική πραγματικότητα. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μέρος της ομάδας και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε να σχεδιαστεί το μέλλον!»

Η Oculus VR από την άλλη λέει πως το Carbon Design Group θα γίνει το «κομμάτι κλειδί» του τμήματος μηχανικής προϊόντων και θα δουλέψει στενά με την ομάδα Oculus R&D. Η τιμή της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκε και η συμφωνία θα κλείσει εντελώς πριν το τέλος του καλοκαιριού.