[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/8/2019] Η Microids ανακοίνωσε πως το Remake του XIII θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει προκειμένου να διασφαλίσει η ομάδα ανάπτυξης την ποιότητα του τίτλου.

Σύμφωνα με τον François Coulon, επικεφαλή παραγωγής της Microïds:

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την δουλειά της PlayMagic μέχρι τώρα. Ο παραπάνω χρόνος παραγωγής χρειάζεται για να φτάσουμε στο επίπεδο ποιότητας που στοχεύουμε. Η ανακοίνωση είχε θετική ανταπόκριση μέχρι τώρα από την κοινότητα, και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως θα δώσουμε το καλύτερο παιχνίδι στους φίλους μας.

Το ΧΙΙΙ Remake αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 για PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC και Mac.

[ΑΡΧΙΚΟ: 19/4/2019] Θυμάστε το Cel-shaded FPS, XIII; Θυμάστε πόσο καλό ήταν; Πόσο διασκεδαστικό; Ε, αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι θα στολίσει για άλλη μια φορά τις κονσόλες και τους υπολογιστές μας μέσω της νέας Remake έκδοσης που αναπτύσσεται από την Microids και την PlayMagic.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για να μας ξαναφέρουν έναν αγαπημένο τίτλο, δίνοντας στην δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και το αντίστοιχο Announcement Trailer.

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο του “Thirteen,” ενός ταλαντούχου στρατιώτη που έχασε την μνήμη του και έχει κατηγορηθεί για την δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ. Ξυπνάμε τραυματιστένοι και με αμνησία στη Brighton Beach με τα μόνα στοιχεία μας να είναι ένα μικρό κλειδί και το μυστηριώδες τατού “XIII”. Θα πρέπει να βρούμε απαντήσεις μέσα από 34 επίπεδα του solo campaign με δεκάδες όπλα που θα μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε.

Ο Επικεφαλής Παραγωγής της Microids, Francois Coulon είπε:

Στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε την καλύτερη περιπέτεια για τους παίκτες μας και το ΧΙΙΙ συναντά τις απαιτήσεις παραγωγής μας. Το να επιστρέφουμε σε αυτό το παιχνίδι φαντάζει φυσικό για εμάς και πιστεύουμε πως αυτή η διηγηματική FPS εμπειρία έλειπε από την σύγχρονη βιομηχανία. Στόχος μας είναι να φέρουμε την ιστορία του XIII σε μια νέα γενιά παικτών με καλύτερα γραφικά και κινήσεις.

Ενώ ο CEO και creative director της PlayMagic, Giuseppe Crugliano συμπλήρωσε:

Η ομάδα της The PlayMagic είναι πολύ ενθουσιασμένη με αυτή την ευκαιρία του να επαναφέρει ένα κλασσικό παιχνίδι, να κάνει τα γραφικά πιο μοντέρνα, τους ήχους, και τις κινήσεις, ενώ παράλληλα μένει πιστό στην εμφάνιση και την γοητεία του αρχικού XIII. Οι μηχανισμοί του XIII δημιουργούνται από την αρχή για να γίνουν πιο μοντέρνοι και να φέρουν μια εμπειρία που συμβαδίζει με το πνεύμα του πρώτου παιχνιδιού. Είμαστε σίγουροι πως οι φίλοι θα αγαπήσουν αυτή την νέα ματιά του αγαπημένου τους παιχνιδιού ενώ οι νέοι παίκτες θα διαπιστώσουν μόνοι τους γιατί το XIII θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια

Το XIII θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC, και Mac στις 13 Νοεμβρίου.