Μπορεί η Electronic Arts να μην είθναι μια από τις εταιρείες που εκτιμούμε ιδιαίτερα σαν παίκτες – λόγω των τουλάχιστον αμφιλεγόμενων τακτικών της – αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να λαμβάνει βραβεία για την…συνεισφορά της στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Έτσι, μια είδηση που μας έρχεται από τα Ρεκορ Guiness έρχεται να ταράξει τα νερά και να μας δώσει αμήχανα χαμόγελα για μια εταιρεία που αγαπάμε να μισούμε (και το ανάποδο).

Η EA λοιπόν, κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο για την εταιρεία με τα «περισσότερα downvotes σε comment sto Reddit»:

Να θυμίσουμε πως το Downvoted Reddit Post διατηρεί πάνω από 600.000 downvotes και ήταν αυτό που ξεκίνησε όλο το «φιάσκο» με τα Lootboxes. Το Star Wars Battlefront 2 ήταν και «το κερασάκι στην τούρτα», κάτι που εξόργισε σχεδόν όλους τους παίκτες και οδήγησε στην σημερινή χαμηλή επισκεψιμότητά του.

Παρόλη την φασαρία που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα όμως, η εταιρεία μοιάζει ανένδοτη στις προειδοποιήσεις και τις αποφάσεις Ομοσπονδιών και Κυβερνήσεων και υποστηρίζει πως τα Lootboxes είναι «μηχανισμοί έκπληξης όπως τα αυγά Kinder». Επιπλέον, το προηγούμενο οικονομικό έτος έκλεισε πολύ θετικά για την εταιρεία μιας και κατέγραψε άνοδο στα έσοδά της, με τα περισσότερα χρήματα να προέρχονται από την πλατφόρμα των υπολογιστών.

Πάντως, το ρεκόρ που κατέγραψε η EA είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν θα έπρεπε να νιώθουν υπερηφάνεια.