Εορτασμοί για τα 2 έτη ‘ζωής’ του FFXV, ακύρωση του The Dawn of the Future Content Pack

Η Square Enix με αφορμή τα δύο χρόνια κυκλοφορίας του Final Fantasy XV σε κονσόλες και υπολογιστές, έκανε μερικές νέες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενο και τους εορτασμούς που έχουν προγραμματιστεί για τον τίτλο.

Ξεκινώντας το χθεσινοβραδυνό Event, η ομάδα ανάπτυξης έδωσε στην δημοσιότητα το 2-Year Anniversary Trailer για το FFXV στο οποίο θα δούμε σημαντικές στιγμές από την ιστορία (Spoiler Alert):

Συνεχίζοντας, γνωστοποιήθηκε πως τα σχέδια για το επιπλέον περιεχόμενο αλλάζουν ριζικά και τα επεισόδια που περιμέναμε να κυκλοφορήσουν θα μειωθούν αισθητά. Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του Final Fantasy XV: The Dawn of the Future Content Pack που περιελάμβανε τα “Episode Aranea,” “Episode Lunafreya,” και “Episode Noctis” ακυρώθηκε. Ωστόσο, το ‘Episode Ardyn’, βασισμένο στον βασικό ανταγωνιστή, παραμένει στα σκαριά.

Ο Akio Ofuji, Global Brand Director του Final Fantasy XV δήλωσε:

Η ομάδα ανάπτυξης του Final Fantasy XV σχεδίαζε να λανσάρει τέσσερα νεα DLCs, κομμάτια του συνολικού πακέτου “The Dawn of the Future.» Η κυκλοφορία που θα γινόταν το 2019 περιλαμβάνει τα Episode Ardyn, Episode Aranea, Episode Lunafreya, και Episode Noctis. Έτσι, η εταιρεία έκανε μια σημαντική αλλαγή στην πορεία της, και η απόφασή μας ήταν να επανεξετάσουμε αυτά τα έργα, και να σταματήσουμε την ανάπτυξη των Episode Aranea, Episode Lunafreya, και Episode Noctis. Συνεχίζουμε την ανάπτυξη στο Episode Ardyn, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019. Πιστεύω πως πολλοί φαν περίμεναν να παίξουν αυτά τα επεισόδια, και όλη η ομάδα είναι απογοητευμένη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Επιτρέψτε μου να δώσω μια καλύτερη εικόνα για το τι εννοούμε με μια αλλαγή κατεύθυνσης για την εταιρεία. Μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Luminous Productions δημιουργήθηκε, με κέντρο το προσωπικό που είχε προηγουμένως αναπτύξει το κύριο παιχνίδι ως κομμάτι της Business Division 2, και οι οποίοι συνέχισαν να εργάζονται στο έργο από τότε. Ο κύριος σκοπός της ίδρυσης της Luminous Productions ήταν να δημιουργηθείι ένα στούντιο που θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο ΑΑΑ τίτλο στην παγκόσμια αγορά. Και λόγω αυτής της αλλαγής κατεύθυνσης, η εταιρεία αποφάσισε να εστιάσει τους πόρους της στην ανάπτυξη αυτού του ΑΑΑ τίτλου. Αυτό οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθεί η παραγωγή τριών από τα τέσσερα DLC που σχεδιάστηκαν αρχικά.

Παρόλο που αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό, ελπίζουμε ότι όλοι ανυπομονούν για το Episode Ardyn, το οποίο εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Όσο για τον νέο τίτλο που σχεδιάζεται από την Luminous Productions, ευχόμαστε να διατηρήσετε μεγάλες ελπίδες.

Όσο για το Episode Ardyn, ο Ofuji παρουσίασε το παρακάτω trailer:

Το άρθρο συνεχίζεται στη δεύτερη σελίδα