Οι υπολογιστές αποτελούν αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από απλές δουλειές μέχρι πολύπλοκες διεργασίες, τα μηχανήματα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο αλλά και μια μονάδα ψυχαγωγίας για αυτούς που επιζητούν το κάτι παραπάνω. Σε αυτό το δεύτερο κομμάτι έρχονται και «κολλάνε» τα βιντεοπαιχνίδια. Δεκάδες μεγάλες εταιρείες αντιλαμβάνονται με τον καιρό την σημασία των υπολογιστών στην σύγχρονη βιομηχανία και φέρνουν όλο και περισσότερους τίτλους στις διάφορες διαθέσιμες πλατφόρμες όπως το Steam, GOG, Uplay και ούτω καθεξής.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές εταιρείες να προσπαθούν να ‘εισβάλλουν’ στην τεράστια συλλογή του Steam και να φέρουν τα παιχνίδια τους σε μια συνεχώς εξελλισσόμενη πλατφόρμα. Δεν πάει πολύς καιρός που είδαμε πολλά άγνωστα παιχνίδια, που μέχρι πριν μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν αποκλειστικά για κονσόλες, να κάνουν το ντεμπούτο τους και να μας δίνουν μια μοναδική εμπειρία που επιζητούσαμε πάντα. Φυσικά, η ύπαρξη του Epic Games Store, αν και αμφιλεγόμενη, επέτρεψε σε πολλές μικρές ομάδες να κάνουν το μεγάλο βήμα και να επιχειρήσουν να αναγνωριστούν σε ένα παθιασμένο κοινό – αυτό των PC Gamers.

Αυτό προσπάθησε να κάνει και η Sirlin Games με το Fantasy Strike, ένα παιχνίδι ξύλου που ξεφεύγει από την κλασσική φόρμουλα του είδους υιοθετώντας διαφορετικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερους χαρακτήρες, και ένα απλό αλλά στρατηγικό gameplay. Το Fantasy Strike, αν και δεν είναι ο πρώτος τίτλος της ομάδας που έρχεται σε υπολογιστές και κονσόλες, θα δώσει επιτέλους την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες να διαπιστώσουν και μόνοι τους γιατί αποτελεί ένα από τα κρυφά διαμάντια του είδους.

Το Fantasy Strike δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία. Αντιθέτως, ακολουθεί το μοτίβο που έχουν διαμορφώσει άλλα fighting games. Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του εισαγωγικό βίντεο και μια ξεχωριστή κατάληξη αν καταφέρει να επιβιώσει στο Single-player Tournament. Οι περισσότερες από τις ιστορίες καταλήγουν σε «κλισέ» αποτελέσματα και στιγμιότυπα «κλεμένα» από κάπου αλλού – γεγονός όμως, που μας παραπέμπει στο παρελθόν της βιομηχανίας.

Ως παίκτες έχουμε την επιλογή διαφορετικών game modes. Μπορούμε να συμμετέχουμε στο Arcade Mode, σε Daily Challenges και ένα απαιτητικό, αλλά διασκεδαστικό Survival Mode. Σε αντίθεση με το Arcade, το Daily Challenges μας προσφέρει μια δοκιμασία που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε για να λάβουμε ένα χρηματικό ποσό. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσουμε στυλιστικές επιλογές για τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, ακόμα και διαφορετικές εμφανίσεις.

Το Survival προσδίδει έναν βαθμό δοκιμασίας αν αναλογιστούμε πως πρέπει να επιβιώσουμε ενάντια σε κύμματα εχθρών. Κάθε φορά που νικάμε μια μάχη ανακτάται και μια μπάρα υγείας, στοιχείο που θα πρέπει να προσέχουμε αν θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος. Και πέρα από το βασικό Practice Mode που μας επιτρέπει να προπονηθούμε ενάντια σε έναν ακίνητο «σάκο του μποξ», το Quickmatch μας θέτει ενάντια σε άλλους παίκτες από όλον τον κόσμο για να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και να λάβουμε μια καλύτερη βαθμολογία.

Το Fantasy Strike είναι ένα βασικό fighting game που ενώ διατηρεί την βασική ιδεολογία, προσπαθεί να καινοτομήσει με εναλλακτικούς μηχανισμούς, ενώ θέτει ως επίκεντρο την ανταγωνιστική χροιά του. Αμέσως αντιλαμβανόμαστε πως ο χειρισμός είναι αρκετά απλός. Αυτό δείχνει πως η ομάδα ανάπτυξης προορίζει τον τίτλο τόσο για βετεράνους, όσο και για νέους παίκτες. Οι περισσότερες κινήσεις είναι αντιστοιχισμένες σε ένα κουμπί ή σε συνδυασμούς περισσότερων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και τα λεγόμενα ‘counters’. Κάθε χαρακτήρας έχει μια κίνηση που είναι αδύναμη σε κάποιον άλλο τύπο επίθεσης (Special, Projectile, Block κλπ), ή αποφεύγεται εύκολα την κατάλληλη στιγμή. Κάθε επίθεση που θα πραγματοποιήσουμε ή θα λάβουμε χρειάζεται παρατηρητικότητα, καλές αντιδράσεις, και στρατηγική που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το στυλ και την ψυχολογία του αντιπάλου μας.

Κάθε ένας από τους 10 διαφορετικούς χαρακτήρες έχει τις δικές του ξεχωριστές επιθέσεις και ικανότητες. Χτυπώντας έναν εχθρό μειώνουμε την υγεία του κατά μία μπάρα. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι πολεμιστές έχουν 6 μπάρες ζωής που μειώνονται κάθε φορά που δέχονται ένα χτύπημα. Μαζί με αυτές έχουμε και την μπάρα ειδικής ικανότητας, η οποία όταν είναι γεμάτη χρησιμοποιείται για να την εξαπολύσουμε.Πέρα από τις κινήσεις και εμφανησιακές διαφορές, κάθε ήρωας χωρίζεται και με ένα φυσικό στοιχείο που διακρίνεται είτε από τις κινήσεις, είτε από το πόση ζημιά προκαλείται.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προκαλούν μεγάλη εντύπωση είναι τα γραφικά του παιχνιδιού. Τα πάντα, από τους χαρακτήρες μέχρι και τα περιβάλλοντα, έχουν μια ξεχωριστή γοητεία που μας δένει μαζί τους. Είναι σίγουρο πως ακόμα και αν είναι μικρό, το roster έχει και κάποιον που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μας ή στις γενικότερες απαιτήσεις μας. Τα γραφικά είναι τρισδιάστατα και γεμάτα ευδιάκριτα χρώματα, ενώ τα εφέ ανταποκρίνονται απόλυτα με τις ικανότητες και τα στοιχεία των ηρώων.

Όσο για την απόδοση, το Fantasy Strike καταφέρνει να διατηρήσει το «κεφάλι ψηλά» καθώς δεν παρατηρήθηκαν πτώσεις στα καρέ, ούτε κολλήματα ακόμα και σε υψηλότερες ρυθμίσεις. Ο χειρισμός έγινε με την βοήθεια χειριστηρίου. Το παιχνίδι υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα χειριστήρια, από Xbox Controllers μέχρι και κιθάρες (του Guitar Hero). Ευτυχώς, η ομάδα ανάπτυξης έχει εφαρμόσει μια λειτουργία που μας επιτρέπει να συνδέσουμε τα κουμπιά του χειριστηρίου μας στα αντίστοιχα του παιχνιδιού οπότε αν παίζουμε ακόμα και με το PS4 Controller, θα έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε σε αυτά που μας βολεύουν.

Το Fantasy Strike σίγουρα δεν είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Ακόμα και για τους Fighting Game Veterans ίσως τα άλλα παιχνίδια του είδους να είναι μια καλύτερη εξάσκηση των ικανοτήτων τους. Παρόλα αυτά, το απλό αλλά βαθύ gameplay του, o εύκολος χειρισμός, και η εξισσορόπηση του ανταγωνιστικού με το ‘casual’ κοινό, μετατρέπούν τον τίτλο της Sirlin Games σε κάτι που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας. Και ενώ προέρχεται από μικρή ομάδα, καταφέρνει να αποδείξει την ποιότητά του με φαινομενικά ασήμαντες, λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές, είναι ένας τίτλος που αξίζει κάποια μελλοντική αγορά μιας και μπορούμε να το ευχαριστηθούμε είτε μόνοι μας, είτε με φίλους μας.

Το Fantasy Strike είναι διαθέσιμο στην τιμή των 19,99€.

Review code provided by the publisher.

[Alt-tab Galaxy] Fantasy Strike - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY8.5
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ8.5
8Αρκετά καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0