Η Psyonix ανακοίνωσε πριν κάμποσο καιρό πως αλλαγές έρχονται στα Crates και τα Keys του Rocket League. Σε αυτές τις αλλαγές έχουμε και την προσθήκη ενός νέου Item Shop συστήματος και την αντικατασταση των δύο στοιχείων με blueprints. Σήμερα, η ομάδα ανάπτυξης ανακοίνωσε τον τρόπο λειτουργείας αυτού του καταστήματος. 

Το Item Shop θα περιλαμβάνει όλους τους τύπους αντικειμένων στο Rocket League, με featured items να είναι διαθέσιμα για 48 ώρες και τα ημερήσια γνα ανανεώνονται κάθε 24 ώρες. Σε αντίθεση με τα crates οι παίκτες θα γνωρίζουν τι αγοράζουν και σε τι τιμές. 

Ότι κλειδιά έχουμε στον λογαριασμό μας θα μετατραπούν σε credits, με το καθένα να κοστίζει 100 credits τα οποία μπορούμε να αξιοποίησουμε στο κατάστημα ή για να φτιάξουμε Blueprints και να αναβαθμίσουμε το Rocket Pass. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα credit packs για αγορά στις παρακάτω τιμές:

  • 500 credits—€4.99
  • 1100 credits—€9.99
  • 3000—€24.99
  • 6500—€49.99

Τα DLC packs αφαιρούνται εξίσου από το παιχνίδι. Αν έχουμε στην κατοχή μας κάποιο από αυτά μπορούμε να κρατήσουμε το περιεχόεμνο, αλλά από τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούμε να τα αγοράσουμε. Τα νέα συστήματα έχουν ως σκοπό να προσφέρουν διαφάνεια στο παιχνίδι και τα microtransactions. 

Oι αλλαγές αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του Δεκέμβρη.