Οι εταιρείες Activision & Treyarch παρουσίασαν σε ζωντανή μετάδωση το Call of Duty: Black Ops 4, δείχνοντας το πρώτο multiplayer gameplay trailer και διάφορα άλλα cinematics. Κατά την παρουσίαση, ειπώθηκαν πολλά πράγματα για το μέλλον της σειράς και από ότι φαίνεται η σειρά, κάνει ένα γιγαντιαίο άλμα για τα δεδομένα της το οποίο δεν ξέρουμε πως να το χαρακτηρίσουμε.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το καινούργιο Call of Duty, δεν θα κυκλοφορήσει στο Steam. Αντ’ αυτού θα κυκλοφορήσει στο Battle.net, την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Blizzard. Μέχρι τώρα έχουμε δει, από την Activision, το Destiny 2 να βρίσκετε ήδη εκεί, οπότε ήταν φυσικό και επόμενο να προχωρήσει στην μεταφορά περισσότερων τίτλων, προς την μεριά της Blizzard.

Το Black Ops 4 θα βασίζεται αποκλειστικά στην multiplayer εμπειρία. Η ανακοίνωση πως δεν θα υπάρχει campaign στο παιχνίδι ήταν πρωτοφανής στα χρονικά της σειράς. Ακόμα πιο περίεργο όμως είναι τα modes που θα υποστηρίζει ο τίτλος. Από την μία θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία βασισμένη στην τακτική και όχι στο hit ‘n’ run. Από την άλλη έχει δοθεί τεράστια βάση στο γνωστό zombie mode. Σε αυτό, θα υπάρχουν χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και ο καθένας θα έχει ένα μικρό single player/tutorial κομμάτι προκειμένου να μάθουμε τον χειρισμό κάθε κλάσης. Επίσης θα υπάρχουν διάφορες πίστες για να επιλέξουμε και το όλο concept θα θυμίζει Left 4 Dead ή Vermintide. Υπάρχει όμως και ακόμα μία επιλογή για όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με αυτά τα δύο: Το battle royale που ακούει στο όνομα Blackout. Αν και αναμενόμενο, εξακολουθεί να φαντάζει σαν ψέμα το γεγονός πως ένας τίτλος σαν το Call of Duty πρόκειται να ακολουθήσει την «μόδα” της περιόδου.

Το Call of Duty: Black Ops 4 θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Beenox και την Blizzard προκειμένου να γίνει optimization για την ένταξη του στο Battle.net, όπως προαναφέραμε. Δεν θα είναι κλειδωμένα τα fps, θα υποστηρίζει 4Κ και HDR για ultra-wide οθόνες, μαζί με διάφορες άλλες επιλογές για την προσαρμογή του παιχνιδιού ώστε να τρέχει όσο καλύτερα γίνετε. Μέσα σε αυτές τις επιλογές θα έχουμε και την δυνατότητα επιλογής αριστερόχειρου χειρισμού. Φυσικά, από την στιγμή που ανακατεύεται και η Blizzard, περιμένουμε να γίνει μόνιμη παύση του cheat-fest που υπάρχει στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Το Call of Duty: Black Ops 4 αναμένετε να κυκλοφορήσει στις 12 Οκτώβρη και θα υπάρχει δοκιμαστική περίοδος.