Χθες το βράδυ η Blizzard μας εξέπληξε ευχάριστα βγάζοντας το πρώτο wing του Curse of Naxxramas κάτι ώρες πριν από την ώρα που είχε ανακοινώσει! Οι περισσότεροι τρέξανε να το παίξουν φυσικά, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους servers της Blizzard!

Το wing λοιπόν αποτελείται από 3 μέρη: Το Normal, το Class Challenge και το Heroic. Όταν περνάμε ένα mode ανοίγει το επόμενο. Στο Normal Mode αντιμετωπίζουμε τον Anub’Rekhan, την Grand Widow Faerlina και τέλος την Maexxna. Με κάθε νίκη παίρνουμε και 2 απ τις καινούριες κάρτες του event καθώς και μια Legendary κάρτα όταν γίνουν όλοι clear. Στο Class Challenge, παίζουμε δύο μάχες με δύο προκαθορισμένα decks του Druid και της Rogue και νικώντας τα μας δίνει 2 κάρτες για το κάθε class. Τέλος, στο Heroic Mode αντιμετωπίζουμε ξανά τα ίδια Bosses με πολύ αυξημένη δυσκολία. Άμα καταφέρουμε να τα κάνουμε Clear όλα στο Heroic (σε όλο το event) παίρνουμε ένα extra card back! Παρακάτω θα δείτε τα rewards του πρώτου wing.

Arachnid Quarter Rewards!

Druid και Rogue Rewards!

Εντυπώσεις τώρα! Σε διάρκεια προσωπικά μου φάνηκε πολύ μικρό, ειδικά αν υπολογίσουμε ότι θα βγαίνει ένα wing κάθε βδομάδα. Στο Normal και στο Class Challenge το AI δεν είναι και τόσο καλό και είναι αρκετά εύκολο να νικήσεις. Στο Heroic βέβαια αλλάζουν τα πράγματα καθώς είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι λόγω του AI αλλά λόγω του ότι οι κάρτες και τα Hero Powers που χρησιμοποιούν είναι τελείως Broken. Όλα όμως έχουν την στρατηγική τους και μόλις μπεις στο νόημα δεν έχουν ιδιαίτερη δυσκολία. Στους περισσότερους streamers αλλά και σε μένα, το να κάνεις clear όλο το wing μαζί με το Heroic Mode πήρε περίπου μια ώρα. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται καθώς παρότι είναι μικρό σε διάρκεια, μετά το ευχαριστιέσαι περισσότερο φτιάχνοντας καινούρια decks με τις καινούριες κάρτες και δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα!

Προφανώς για τον επόμενο μηνά το meta θα αλλάζει κάθε βδομάδα και θα χει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως δουλεύουν οι καινούριες κάρτες! Ήδη το Zoolock φαίνεται πιο δυνατό από ποτέ καθώς και κάποιες καινούριες εκδοχές του Tempo Rogue που δημιουργήθηκαν για να το αντιμετωπίσουν. Τέλος, αδύναμα θεωρητικά classes όπως ο Priest εμφανίστηκαν για να κάνουν counter τα καινούρια decks άρα μόνο ο καιρός θα δείξει πιο θα επικρατήσει!

Πως σας φάνηκε εσάς η πρώτη γεύση του Curse of Naxxramas??