Ενα rogue-like Prince of Persia ενδέχεται να πλησιάζει

Το Prince of Persia: The Lost Crown ήταν ένα αρκετά τίμιο metroidvania που επέστρεφε στις ρίζες της σειράς με αρκετό περιεχόμενο και ενδιαφέρον gameplay. Ωστόσο, δεν κατάφερε να καταγράψει τις αμέτρητες πωλήσεις για την εταιρεία αλλά ήταν ικανοποιητικό ως έναν βαθμό.

Αυτό όμως φαίνεται να μην σταματάει την Ubisoft από το να χτίσει πάνω στο Franchise του Prince of Persia με έναν νέο τίτλο που ενδεχομένως να λέγεται “The Rogue Prince of Persia“, και αναπτύσσεται από την Evil Empire, γνωστή για τη δουλειά της στο Dead Cells.

Προγραμματισμένο για κυκλοφορία το 2024, το παιχνίδι είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει σε Early Access στο Steam, κάτι που αποκλίνει από τις πρόσφατες στρατηγικές κυκλοφορίας της Ubisoft. Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει να ενσωματώσει το Feedback της κοινότητας, υποσχόμενη συνεχείς δωρεάν ενημερώσεις και εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου, με την καλλιτεχνική του διεύθυνση εμπνευσμένη από γαλλοβελγικά comics.

Οι λεπτομέρειες για το “The Rogue Prince of Persia” είναι ελάχιστες, αλλά βρίσκεται σε ανάπτυξη εδώ και τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας λίγο μετά την ίδρυση της Evil Empire. Ενώ εκκρεμεί μια επίσημη ανακοίνωση, η Evil Empire αναμένεται να αποκαλύψει κάτι κατά τη διάρκεια της ανεξάρτητης εκδήλωσης Triple-i Initiative την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μετά την απόφαση της Evil Empire να ολοκληρώσει την υποστήριξη μετά την κυκλοφορία των Dead Cells, μετατοπίζοντας την εστίαση σε νέα έργα, κάτι που συγκέντρωσε μικτές αντιδράσεις, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο roadmap σχετικά με τις ενδεχόμενες μελλοντικές ενημερώσεις του Dead Cells.