Όταν αρχίζεις ένα Free2Play παιχνίδι, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα. Πρέπει να έχεις μέσα στα πλάνα, μπόλικα skins, μικρά αντικειμενάκια, boosters και γενικά Fluff αντικείμενα που μπορούν να υποστηρίξουν την ζωτικότητα του παιχνιδιού. Όπως φαίνεται, το League Of Legends κατατάσσεται στην λίστα με εκείνα τα παιχνίδια που κατάφεραν όχι μόνο να διατηρηθούν στα τοπ 10 αλλά και να βρεθεί στην πρώτη θέση, σπάζοντας το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, το 2013 η Riot Games με το League of Legends απέκτησε από μικροσυναλλαγές(micro-transactions) $624 εκατομμύρια τερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση στην τοπ 10 λίστα εσόδων ανάμεσα σε παιχνίδια Free2Play. Ωστόσο, στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου τα έσοδα φτάσανε τα $964 εκατομμύρια και συνεχίζουν να ανεβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα το LoL να φτάνει στην πρώτη θέση της λίστας αφήνοντας πίσω του πολλά γνωστά παιχνίδια όπως τα CrossFire, World of Warcraft, Dota2, Hearthstone κλπ.

Να σημειωθεί εδώ πως το Dota 2 και το Hearthstone, τερματίζουν αρκετά πίσω σε αυτή την λίστα κατέχοντας την 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Συγκεκριμένα για το Hearthstone, οι μετρήσεις αυτές έχουν να κάνουν μόνο με το κομμάτι του PC και όχι με τις αγορές από φορητές συσκευές. Και πάλι, δεν αρκούν να φτάσουν τα νούμερα του League of Legends.

Όπως φαίνεται, το Free2Play επιχειρησιακό μοντέλο καλά κρατεί!