Πάνε σχεδόν δύο χρόνια από τότε που τα Phoneblocks έγιναν viral στο YouTube. Από τότε (ποια άλλη) η Google δεν έχασε την ευκαιρία και ανέλαβε την υλοποίηση του με το Project Ara.

Η Google αναμένεται να το κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, μια εταιρία με βάση της την Φινλανδία, ελπίζει να ξεσηκώσει τον ανταγωνισμό με το δικό της Smartphone, παρόμοιο με αυτό της Google – όμως αρκετά απλοποιημένο -, ονόματι PuzzlePhone.

puzzle_phone

Αυτή τη στιγμή, το PuzzlePhone αποτελείται από τρεις ενότητες:

  1. Εγκέφαλος
  2. Καρδιά
  3. Σκελετός

Ο «εγκέφαλος» περιέχει CPU, GPU, RAM, κάμερα και αποθηκευτικό χώρο. Η δεύτερη ενότητα γνωστή και ως «Καρδιά«, περιέχει δευτερεύοντα ηλεκτρονικά μέρη π.χ μπαταρία. Η τελευταία ενότητα, ο «σκελετός«, αποτελεί την οθόνη και παρέχει στον χρήστη την επιλογή υλικού κατασκευής και ποικίλες διαστάσεις.

Κρίνοντας από τα πρόσφατα δείγματα, το PuzzlePhone φαίνεται το ίδιο κομψό με τις αντίστοιχες πρώτες εκδόσεις του Project Ara. Η χρηματοδότηση του project σχεδιάζεται να γίνει στο Indiegogo στο άμεσο μέλλον.

Αν όλα πάνε καλά τότε σίγουρα θα υπάρξει φιλικός ανταγωνισμός, περιμένοντας ακόμα περισσότερες εταιρίες να κατασκευάσουν κομμάτια για smartphone όπως αυτό.