Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαμε μιλήσει στο Alt-tab για έναν Early Access τίτλο, το The Red Solstice, ένα Top-down Action παιχνίδι που απαιτεί στρατηγική και πολύ καλή συνεννόηση για να μπορέσει κάποιος να το ολοκληρώσει. Σήμερα λοιπόν, κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες για την επερχόμενη πλήρη κυκλοφορία του τίτλου η οποία είναι πολύ σύντομα.

Το The Red Solstice διαδραματίζεται σε ένα μακρινό μέλλον όπου μια διμοιρία καλείται να περιπλανηθεί στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Σκοπός της ομάδας είναι να φέρει εις πέρας διάφορες τυχαίες αποστολές και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα όλους τους εχθρούς που θα συναντήσει. Το παιχνίδι παρότι είναι κυρίος ένας multiplayer τίτλος, έχει και single player κομμάτι. H ιστορία στο single player mode διαδραματίζεται πριν το multiplayer και σε αυτή το Black Light Unit μαζί με το Night Fighter Unit πρέπει να διερευνήσουν διάφορα γεγονότα στην αποικία Tharsis.

Τα βασικά χαρακτηριστικά όπως αυτά αναφέρονται στο press release του παιχνιδιού είναι:

Παίξτε μόνοι σας: Αναλάβετε 10 πρωτότυπες αποστολές, κερδίστε levels και τροποποιήστε μια ομάδα 4 πεζοναυτών που μετέχουν κάθε φορά στις αποστολές αυτές. Χρησιμοποιήστε το Tactical mode οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι, μειώστε την ταχύτητα του παιχνιδιού κατά 90% και δώστε διαταγές στην διμοιρία σας. Ξεκλειδώστε νέους στρατιώτες καθώς παίζετε.

Παίξτε με παρέα: Με την χρήση του co-op mode, αναλάβετε τον έναν από τους οκτώ στρατιώτες, με τις ξεχωριστές τους ειδικότητες. Ο καθένας έχει ιδιαίτερες δεξιότητες. Δοκιμάστε το Skirmish mode.

Αναλάβετε την ηγεσία: Δώστε διαταγές και ορίστε αντικειμενικούς στόχους για τους φίλους σας, προσπαθώντας να ανοίξετε δρόμο με τα όπλα και την ευφυΐα σας μέσα από τον εγκαταλειμμένο οικισμό της Tharsis.

Τυχαίες αποστολές: Αντιμετωπίστε τον θάνατο σε μια σειρά τυχαίων γεγονότων, με μόλις μία ώρα για να ολοκληρώσετε την αποστολή σας. Δεν θα ξεμείνετε ποτέ από εχθρούς για να σκοτώσετε ή από αντικειμενικούς στόχους για να καλύψετε, είτε πρέπει να προστατέψετε μια περιοχή είτε να παραλάβετε εξοπλισμό.

Κέρδη και εξέλιξη: Σκοτώστε για να κερδίσετε experience points και να ξεκλειδώσετε νέες δεξιότητες και κλάσεις. Θεραπεύστε τους συντρόφους σας, τοποθετήστε αμυντικούς πυργίσκους, εκτοξεύστε χειροβομβίδες, τοποθετήστε παγίδες και πολλά ακόμα.

Ατέλειωτη διασκέδαση: Ο πόλεμος δεν είναι κάτι εύκολο. Αντιμετωπίστε ανείπωτους τρόμους στον Άρη σε πολλά διαφορετικά modes, χάρτες και δυσκολίες για να γίνετε πιο ισχυροί με την πάροδο του χρόνου.

Το The Red Solstice θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένα στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 από την Merge Games.