Η παρουσιάση του PC Gaming Show μόλις έλαβε τέλος και ήδη έχουμε τα πρώτα trailer καθώς και μερικές νέες πληροφορίες για νέους τίτλους και παιχνίδια που βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη και είχαν ήδη ανακοινωθεί στο παρελθόν. Παρακάτω θα δούμε μερικές από αυτές τις ανακοινώσεις – όχι απαραίτητα στν σειρά ανακοίνωσής τους – μαζί με μερικές πληροφορίες και τα σχετικά trailer. Το άρθρο θα ανανεωθεί μόλις το πλήρες βίντεο της παρουσίασης ανέβει στο YouTube.

Το PC Gaming Show ξεκίνησε με μια μεγάλη εισαγωγή σχετικά με τις νέες τεχνολογίες γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές καθώς και με τα eSports και την άνοδο των VR Games στον χώρο αυτόν. Μετά, είχαμε ένα μικρό «παιχνίδι» γνώσεων για παλιά παιχνίδια όπως το Minecraft και το Rising Storm μέχρι να ξεκινήσει το κεντρικό κομμάτι της παρουσίασης. Και από εκεί ξεκινάει το καλό:

XCOM 2: War of the Chosen

Μετά από αρκετό καιρό, το XCOM 2 αποκτά νέο expansion με τίτλο War of the Chosen. Η 2K Games και η Firaxis Games ανακοίνωσαν πως το expansion αυτό θα περιέχει νέα Classes που θα μπορούν να νικήσουν τους «Chosen», νέους εχθρούς, αποστολές, επίπεδα και νέες στρατηγικές για ένα πιο ενδιαφέρον gameplay.

To XCOM 2: War of the Chosen αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου.

 

Ooblets

Σειρά είχε το Ooblets, ένα πιο χαριτωμένο παιχνιδάκι που θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας συνδιασμός των Pokemon με το Harvest Moon και το Animal Crossing. Στον τίτλο αυτό θα μπορούμε να ‘αιχμαλωτίσουμε’ χαριτωμένα πλασματάκια, να τα φροντίσουμε, να δημιουργήσουμε τους δικούς μας οικισμούς και σπίτια και να παραμετροποιήσουμε τον χαρακτήρα μας όπως επιθυμούμε.

Το Ooblets αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 για τους Υπολογιστές.

 

Battletech

Από τους δημιουργούς της σειράς Shadowrun Series, ένα νέο Turn-based Tactical Combat παιχνίδι έρχεται να ταράξει τα νερά. Η Harebrained Schemes είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει στο παρελθόν πάνω από 2.8 εκατομμύρια δολάρια (λεφτά δέκα φορές παραπάνω από τον αρχικό στόχο) μέσω του Kickstarter Camapign.

Σήμερα, η εταιρεία έδειξε μερικά στιγμιότυπα από το Development Build του παιχνιδιού καθώς και μερικά στοιχεία από το πως θα μπορούμε να φτιάχνουμε το Argo, το διαστημόπλοιο που θα λειτουργεί και ως βάση μας.

 

Total War: WARHAMMER II

Όπως ήταν αναμενώμενο, η SEGA και η Creative Assembly ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυπόθητου Sequel της σειράς στρατηγικής γύρω από το σύμπαν του Warhammer. Το TW: WARHAMMER II θα περιλαμβάνει τέσσερις φυλές από τον ομώνυμο κόσμο και υπόσχεται να μας χαρίσει εκατοντάδες ώρες gameplay ενώ θα προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε στο Great Vortex και στην πατρίδα των ξωτικών, το Ulthuan.

Τέλος, ένα συνδιαστικό Campaign Map με νέες και παλιές περιοχές θα δωθεί δωρεάν στο μέλλον στους κατόχους και των δύο παιχνιδιών.

Το Total War: WARHAMMER II αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου.

 

Shadowverse: Wonderland Dreams

To τέταρτο Expansion του Shadowverse, ενός από τα μεγαλύτερα free-to-play card games, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι με τίτλο, Wonderland Dreams. Το expansion αυτό θα προσθέσει 104 νέες κάρτες με θέμα την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων.

To Shadowverse: Wonderland Dreams Expansion θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου.

 

Tunic

Άλλο ένα χαριτωμένο isometric action-adventure RPG έκανε την εμφάνισή του και αυτή την φορά πρόκειται για το Tunic. Στο παιχνίδι αυτό θα ελέγχουμε μια μικρή αλεπού που θα πρέπει να πολεμήσει μέσα από δυσκολίες για να επιτύχει τον σκοπό της. Το Tunic είναι φανερά επηρεασμένο από παιχνίδια όπως το The Legend of Zelda και θα λέγαμε και αρκετά ελκυστικό.

Το Tunic υπολογίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds News

Η Bluehole και ο Brennan Green έδωσαν στην δημοσιότητα μερικές νέες πληροφορίες για το πλέον επιτυχημένο PlayerUnknown’s Battlegrounds και τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο παιχνίδι με μελλοντικά Updates.

 

Killing Floor 2’s Summer Sideshow event

H Tripwire ανακοίνωσε πως το The Killing Floor 2 θα υποδεχθεί ένα νέο «Event» με το όνομα ‘Summer Sideshow’. Το Seasonal Event θα περιέχει ένα νέο χάρτη, τον Tragic Kingdom, γεμάτο με παιχνίδια και πάνω από 50 κοσμετικά αντικείμενα.

Επιπλέον, ένα νέο game type με όνομα The Weekly Outbreak πρόκειται να μας κάνει την ζωή κόλαση αφού θα μας θέτει εβδομαδιαίες δοκιμασίες αλλά και μεγάλα έπαθλα. Το Summer Sideshow ξεκινάει αύριο και το Killing Floor 2 θα είναι free-to-play για μια ολόκληρη βδομάδα μαζί με την σχετική έκπτωση.

 

Forza Motorsport 7

Μετά την ανακοίνωση του Forza Motorsport 7 από την Microsoft κατά την διάρκεια της δικής της Press Conference, η εταιρεία βρήκε ξανά την ευκαιρία να πει μερικά ακόμα λόγια για το παιχνίδι στο PC Gaming Show.

To Forza Motorsport 7 θα υποστηρίζει ποντίκι και πληκτρολόγιο μαζί με άλλα περιφερειακά όπως τιμονιέρες και περιφερειακά του Playstation (όπως το Dualshock Controller).

It’s been exciting for the team. Last week we brought in every USB device we had—we played on a Guitar Hero guitar and a DDR pad

Τέλος, τα FPS θα είναι ξεκλειδωμένα ενώ θα υποστηρίζονται και αναλύσεις 21:9. Δυστυχώς όμως, το Forza Motorsport 7 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Windows 10 Store.

 

The Last Night

Η Γαλλία έχει αποδείξει πως είναι ικανή να φτιάξει, όχι μόνο επιβλητικά παιχνίδια, αλλά και άκρως ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά. Η Odd Tales ανέβηκε στην σκηνή του PC Gaming Show και μοιράστηκε μαζί μας ένα Pre-alpha Gameplay footage από το επερχόμενο 2.5D Cyberpunk Sidescroller παιχνίδι της, The Last Night.

 

Ylands

H Bohemia Interactive μας παρουσίασε κάτι διαφορετικό απόλα όσα έχουμε συνιθίσει από την εταιρεία. Ξεφεύγοντας από την ένταση και το ‘roleplaying’ των ARMA και DayZ, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάπτυξη του Ylands.

Το Ylands ή Your-lands, είναι ένα νέο sandbox survival/exploration and Crafting παιχνίδι που δίνει στους παίχτες την ελευθερία να φτιάξουν ότι θέλουν και να εξερευνήσουν τους κόσμους του παιχνιδιού μόνοι τους ή με φίλους τους. Κάθε παίχτης θα μπορεί να εξερευνήσει διάφορες τοποθεσίες, να φτιάξει αντικείμενα και κτήρια και να ζήσει μέσα στις δικές του περιπέτειες.

Το Ylands αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Steam Early Access αργότερα μέσα στην χρονιά.

 

Griftlands

Για άλλη μια χρονιά, η Klei Entertainment μας κάνει έκπληξη και μας ανακοινώνει την ανάπτυξη ενός νέου Turn-based RPG. Μετά το Oxygen Not Included, το Griftlands έρχεται να ταράξει τα νέρα με την κλασσική αισθητική της εταιρείας και την γοητεία που περιέχουν όλα τα παιχνίδια της.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω trailer, οι παίχτες θα έρθουν σε επαφή με πολλούς και διάφορους χαρακτήρες και θα έχουν πολλούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις που θα συναντήσουν. Θα μπορούμε να επιλέξουμε τον δρόμο της μάχης αλλά και τον δρόμο της διπλωματίας για να την βγάλουμε καθαρή.

Το Griftlands δεν έχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

LawBreakers

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για το LawBreakers. Μέσα από ένα σύντομο βίντεο με συνεντεύξεις από developers και διάφορους παίχτες, η Boss Key Productions μας δείχνει μερικά στιγμιότυπα από αγώνες που έλαβαν χώρα στην E3 2017 αλλά και σε Twitch Streams μέσα στην χρονιά.

Πέρα από τα παραπάνω, το LawBreakers έχει ως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας την 8η Αυγούστου 2017.

 

Wargroove

Η Chucklefish Games υποκλίνεται σε αγαπημένα παιχνίδια τακτικής όπως το Advance Wars καθώς ετοιμάζει έναν νέο τίτλο, το Wargroove. To Gameplay του Wargroove είναι ίδιο ή παρόμοιο με εκείνο του Advance Wars με την μόνη διαφορά ότι θα μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες και σενάρια. Με αυτόν τον τρόπο, οι 12 κύριες αποστολές δεν θα είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα παίζουμε αφού μπορούμε να φτιάξουμε και να δημοσιεύσουμε τις δικές μας δημιουργίες μέσω του «Campaign Editor».

 

Middle-earth: Shadow of War – Blade of Galadriel

Εδώ δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Το Shadow of War είναι κάτι που το περιμένουμε καιρό και είμαστε σίγουροι πως η Monolith δεν θα μας απογοητεύσει. Κατά την διάρκεια του PC Gaming Show, ο Michael de Palter εξήγεισαι μερικά πράγματα για το νέο Nemesis σύστημα καθώς και την Blade of Galadriel, μια Elf Assassin που έχει σταλεί στην Mordor για να κηνυγήσει τους Nazgul και να αποκαλύψει μερικά μυστικά για τον Talion και τα Δαχτυλίδια της Δύναμης.

Μαζί με το νέο Cinematic Trailer το Middle-earth: Shadow of War έχει και νέα ημερομηνία κυκλοφορίας. Το παιχνίδι της Monolith αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου.

 

Και η μεγαλύτερη ΕΚΠΛΗΞΗ της βραδιάς:

Age of Empires: Definitive Edition

Ναι κυρίες και κύριοι, είναι αλήθεια. Ο Adam Isgreen και η Microsoft Studios αποκάλυψαν πως το πρώτο Age of Empires ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει με την Definitive Edition του. Με ανανεωμένα γραφικά, αναλύσεις πάνω από 4Κ, ανανεωμένη μουσική, νέα Zoom Levels και ενισχυμένο gameplay, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τα campaigns και τους αιώνες του Age of Empires θα πρέπει να προετοιμαστούμε μιας και καλούμαστε για άλλη μια φορά να χτίσουμε τον πολιτισμό μας από το μηδέν.

Τα Beta Signups έχουν ήδη ξεκινήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.