Μετά την Microsoft είχε και η Bethesda την τιμητική της στην φετινή έκθεση της E3, κάτι που πολλοί από εμάς δεν καταφέραμε να δούμε ζωντανά λόγο του timezone και της πρωινής μεταφρασης αυτού για την ώρα Ελλάδος. Η Bethesda παρουσίασε κάποιους νέους τίτλους μαζί με προσθήκες στην ήδη μεγάλη διατηρούμενη γκάμα της.

Wolfenstein II: The New Colossus

Το τρίτο παιχνίδι από τα νέα Wolfenstein πλέον υιοθετεί και τον αριθμό II στον τίτλο του κάνοντας το The New Order να φαίνεται σαν ένα μικρό βήμα στην πολυετή σειρά. Το Wolfenstein II The New Colossus μας βάζει πάλι σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η ναζιστική Γερμανία κέρδισε τον πόλεμο και σύμφωνα με το οκτάλεπτο E3 2017 βίντεο θα το κάνει πολύ κινηματογραφικά. Φοβερά γραφικά, καλοδουλεμένα facial animations, καταιγιστική δράση και άπειρο μολύβι απέναντι σε αιμοβόρους ΝΑΖΙ. Τι άλλο να ζητήσεις;

 

The Evil Within 2 – Official E3 Announce Trailer

Το The Evil Within 2 είναι γεγονός αν και με στενοχώρησε ότι το βίντεο παρουσίασης ήταν ένα CGI set piece. Ένα πολλά υποσχόμενο CGI video παρόλα αυτά. Ο παραγωγός του παιχνιδιού Shinji Mikami ανέφερε ότι η ιστορία που έχουν δημιουργήσει είναι συναρπαστική ενώ κάθε πίστα που θα γνωρίζουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική από την προηγούμενη.

 

Dishonored: Death of the Outsider

Το Dishonored: Death of the Outsider δεν είναι ένα Dishonored 3 άλλα μια νέα standalone εμπειρία που στοχεύει να αναπτύξει το lore του Dishonored στους ήδη θαυμαστές της σειράς άλλα και να δώσει την ευκαιρία στους νέους παίκτες να γνωρίσουν τον κόσμο του IP χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία με τους τίτλους της Arkane. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν είδαμε gameplay όποτε αναμένουμε για περισσότερα. Έγινε επίσης γνωστή και η ημερομηνία κυκλοφορίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

 

DOOM VFR

To Doom πάει VR και δεν ξέρω κατά πόσο είναι κάτι τέτοιο εφικτό, βάζοντας στο νου μας την ανάγκη για ελεύθερη κίνηση που απαιτεί ο συγκεκριμένος τίτλος. Σε αυτήν την περίπτωση η Bethesda μας δείχνει κανονικό VR Gameplay το οποίο φαίνεται να λειτουργεί, κατά πόσο όμως θα το ανακαλύψουμε μόνο όταν το πιάσουμε στα χέρια μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το οπτικό αποτέλεσμα μέσα στο VR headset θα είναι εκπληκτικό.

 

Fallout 4 VR

Οι VR παρουσιάσεις της Bethesda δεν σταματάνε εδώ αφού μας εκπλήσσει με την VR εκδοσή του Fallout 4. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο εδώ δεν είναι μόνο η δυνατότητα να δούμε το Fallout 4 μέσα από ένα VR headset άλλα η δυνατότητα χρήσης των motion controllers του Vive για να πυροβολήσουμε ή για να τοποθετήσουμε και να διαχειριστούμε αντικείμενα στον κόσμο του παιχνιδιού. Φαίνεται να δουλεύει και εμένα προσωπικά μου φάνηκε κάτι παραπάνω από ένα gimmick, ακόμα δεν έχω καταλάβει βέβαια τι μέθοδο έχουν χρησιμοποιήσει για την περιστροφή της κάμερας, είναι και ένα θέμα η ναυτία ξέρετε.

Μιας και βρισκόμαστε ακόμα στο Fallout 4 η Bethesda ανακοίνωσε και το creation club, την χειρότερη ανακοίνωση που μπορείτε να φανταστείτε. Τι είναι το Creation Club; Ουσιαστικά ένα modding marketplace που πλέον μπορείς να αγοράσεις (αντί να κατεβάσεις δωρεάν) πολλά από τα cosmetic ή gameplay mods που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στο PC. Το creation club πιάνει και το Skyrim όπως μπορείτε να φανταστείτε. Τα dislikes και τα σχόλια στο YouTube video μιλάνε από μόνα τους. Ντροπή.


Αυτές ήταν οι κύριες και σημαντικότερες ανακοινώσεις της Bethesda που αφορούν το hardcore gaming κοινό παρακάτω παραθέτω προσθήκες που ανακοινώθηκαν για παιχνίδια που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία όπως το TES: Online και το The Elder Scrolls Legends.

Quake Champions – Lockbox Arena

Quake Champions – BJ Blazkowicz, New Maps, & More

The Elder Scrolls Online – E3

The Elder Scrolls: Legends – Heroes of Skyrim