Η 3rd Eye Studios ανακοίνωσε πως το zero-gravity space adventure παιχνίδι της, Downward Spiral: Horus Station, θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαιου για PC. Ακόμα, θα είναι δυνατή και η χρήση Oculus Rift, HTC Viv και Windows Mixed Reality, στην τιμη των 15 ευρώ. Προς τιμήν της ανακοίνωσης, η εταιρία αναφέρθηκε σε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά το development του τίτλου.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, το παιχνίδι μας πηγαίνει σε ένα απομονωμένο πλοίο, εγκαταλελειμένο από το πλήρωμα του. Οι παίχτες καλούνται να ενώσουν τα κομμάτια του μυστηρίου, μέσα από την παρατηριτικότητα και την αντίληψη μας, καθώς το παιχνίδι δε περιέχει καθόλου διάλογο ή cinematics. Ανταυτού, το παιχνίδι διατηρεί μια 70’s διάθεση με μια εκπληκτική ηλεκτρονική μουσική, την οποία έχει συνθέσει ο Vile Valo των HIM, δίνοντας ένα ιδιαίτερο ύφος στην ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από επιλογές για το gameplay και για την συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Η εικονική πραγματικότητα προτείνεται για όσους θέλουν μια πιο ξεχωριστή και έντονη εμπειρία. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί εξ ολοκλήρου single player ή co-op, και ακόμα υπάρχει η επιλογή του να αφαιρέσουμε τελείως το combat από το παιχνίδι, για όσους προτιμούν μια πιο εύκολη και χαλαρή εμπειρία. Επίσης, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές και στις multiplayer επιλογές, οπως Deathmatch, Horde και Survivor Challenges.

Ο Gregory Louden, ο σχεδιαστής του παιχνιδιού, είπε :

To Downward Spiral: Horus Station εκπροσωπεί το όνειρο μας για το πως η διαδραστικότητα και ο τρόπος εξιστόρησης μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα σύνολο. Θέλουμε να συνδυάσουμε τα μυστήρια και τις προκλήσεις που μας προσέφεραν κλασσικές ταινίες sci-fi, όπως το 2001 : A Space Odyssey και το Solaris, μαζί με μια διαδραστική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.