Μουσικόφιλοι και παίκτες του κόσμου ενωθείτε. Και πριν ενωθείτε, ακούστε αυτό:

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που επέλεξα για την σημερινή κριτική. Όχι, δεν αναλύω κάποιον νέο δίσκο των Maiden, ούτε το Smartphone παιχνίδι τους Iron Maiden: Legacy of the Beast. Σήμερα θα μιλήσουμε για έναν νέο, μικρό τίτλο, που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο Play Store, και δεν είναι κανένα άλλο από το Double Kick Heroes, των Headbang Club.

To Double Kick Heroes είναι το πρώτο εγχείρημα της ομάδας και αποτελεί ένα ρυθμικό παιχνίδι δράσης που συνδιάζει μουσική, σφαίρες και αμάξια. Πέρα από αυτά συνδυάζει τα κλασσικά Side-scrolling Shoot ’em up στοιχεία με συγχρονισμό χτυπήματος πλήκτρων. Ως κεντρικό genre μουσικής έχουμε την Metal – ένα είδος μουσικής που η ομάδα λατρεύει, εξού και το όνομά τους. Από την πρώτη εικόνα, ερχόμαστε σε επαφή με τον «σατανικό”, εκρηκτικό και άκρως έντονο κόσμο της μέταλ.

Έχουμε στην κατοχή μας τα μέλη ενός συγκροτήματος που μετακινείται μέσα σε μια διαλυμμένη Αμερική, πάνω στο Gundillac, ένα ενισχυμένο αυτοκίνητο γεμάτο όπλα και μουσικά όργανα, σχεδιασμένο να αφανίσει οτιδήποτε τολμήσει να το σταματήσει – και στην συγκεκριμένη περίπτωση μεταλλαγμένα ζόμπι. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ως ένα βασικό μουσικό όργανο, καλούμαστε να χτυπήσουμε από δύο μέχρι και τέσσερα πλήκτρα συγχρονισμένα με την μουσική. Όσο ακούμε τα κομμάτια, θα αρχίσουμε να τα συνηθίζουμε, να τα μαθαίνουμε απέξω και να κατευθύνουμε τα δάχτυλά μας αυτόματα. Αμέσως, μας έρχονται αναμνήσεις από τα πρώτα παιχνίδια της σειράς Guitar Hero, μόνο που εδώ αντί για κιθάρα-χειριστήριο, έχουμε το πληκτρολόγιό μας ως μοναδικό όπλο. Κάθε επιτυχημένο πάτημα των πλήκτρων στέλνει στους απέθαντους ένα κύμα πυρομαχικών κατά πάνω τους ανεβάζοντας ταυτόχρονα το Score Multiplier, μετατρέποντας το ταπεινό μας όπλο σε ένα δρεπάνι θανάτου. Και όλα αυτά για να ξεφύγουμε με στυλ.

Το gameplay είναι φαινομενικά απλό. Οι χαρακτήρες μας κινούνται αυτόματα στον δρόμο ενώ τους κηνυγάνε ορδές απέθαντων. Ο συνδυασμός των όπλων με τον ρυθμό δίνουν στο Double Kick Heroes μια μοναδική αίσθηση. Όσο πιέζουμε τα πλήκτρα μας με τις νότες πρέπει να αποφασίσουμε ταυτόχρονα προς ποια μεριά του δρόμου θα ρίχνουμε. Μπορούμε να ρίχνουμε είτε στα αριστερά, είτε στα δεξιά του δρόμου, κάτι που πολλές φορές θα μας προκαλέσει άγχος και στρες. Και αυτό διότι το όχημά μας μπορεί να αντέξει μέχρι τρία χτυπήματα πριν βρεθεί αναποδογυρισμένο. Έτσι, εκτός από σωστές νότες, πρέπει να εξασφαλίζουμε απόσταση μεταξύ των ηρώων και των ζωντανών νεκρών. Καμιά φορά, αυτό το γεγονός γίνεται ανυπόφορο ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με τους δύσκολους αρχηγούς ορισμένων επιπέδων που είτε αποφεύγουν επιθέσεις, είτε μετατρέπονται σε «σφουγγάρια”.

Για έναν Early Access τίτλο, το Double Kick Heroes χτίζει τις προσωπικότητες των χαρακτήρων του από τώρα. Οι πέντε ήρωες δανείζονται πολλά χαρακτηριστικά και στοιχεία από τα διάφορα είδη της Μεταλ μουσικής και έτσι έχουμε να κάνουμε με ξεχωριστά άτομα, διαφορετικών συμπεριφορών. Από την άλλη, η «Post-apocalyptic” οπτική του μίζερου ετούτου κόσμου «σπάει” από την ευχάριστη παλέττα χρωμάτων που χρησιμοποιείται στους χαρακτήρες, τα αντικείμενα και τους εχθρούς. Τα pixelated γραφικά δεν αφαιρούν τίποτα από τα παραπάνω αλλά αντιθέτως τα ενισχύουν, δίνοντας κάτι ξεχωριστό.

 

Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στο gameplay αυτό καθαυτό αλλά στην μουσική. Ο Frédéric “ElMobo” Motte δημιούργησε τα μουσικά κομμάτια που πλαισιώνουν την δράση αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει γνωστούς τόνους ή κομμάτια από διάσημα συγκροτήματα. Δεν πάει να πει όμως, ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας επίπεδα, με την δική μας μουσική. Δηλαδή, μπορούμε μέσω του Level Editor να δημιουργήσουμε ένα επίπεδο που παίζει το τραγούδι που έβαλα παραπάνω, ή να παίζουμε το Hell to Pay των Five Finger Death Punch.

 

Γενικότερα, το Double Kick Heroes έχει κάνει μια πολύ καλή αρχή και ανυπομονούμε να δούμε τι μας κρύβει στο μέλλον. Η ανάπτυξή του συνεχίζεται ενεργά και μας γεμίζει ελπίδες. Μέχρι να το δούμε να κυκλοφορεί και επίσημα θα συνεχίζουμε να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική και να αφανίζουμε τις στρατιές της κόλασης.

Θα βρείτε το Double Kick Heroes στο Steam στην τιμή των 14,99€.