Το compendium μπήκε στο χώρο του Dota 2 από την Valve για πρώτη φορά στο περσινό The International(3). Η ιδέα αυτή είχε σκοπό να αυξήσει το χρηματικό έπαθλο της διοργάνωσης ενώ ταυτόχρονα οι αγοραστές να επωφελούνται από αυτό με διάφορα βραβεία κατά την επίτευξη κάποιων προαναφερόμενων χρηματικών στόχων.

[symple_spacing size=»15px»]

Η ιδέα ακόμη και από πέρυσι φάνηκε πως έχει μέλλον, με την Valve να δημιουργεί εν τέλη το “The Internatinal 3” έχοντας στην κατοχή της το χρηματικό έπαθλο των 2.800.000 δολαρίων και καθιστώντας το έτσι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε τουρνουά των E-sports, ξεπερνώντας ακόμη και την ναυαρχίδα του League of Legends The World Championship με έπαθλο όχι μεγαλύτερο των 2.000.000 δολαρίων.

Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ εφικτό χωρίς την βοήθεια του κόσμου. Ενώ η αγορά του Compendium ήταν στα 10 δολάρια, μόλις τα 2.50 από αυτά αυξάνανε το χρηματικό έπαθλο της διοργάνωσης και ενώ κανείς δεν το περίμενε η κοινότητα του Dota 2 κάνει το θαύμα της. Τα αρχικά χρήματα που είχε διαθέσει η Valve από 1.600.000 δολάρια διπλασιάστηκαν σχεδόν σε 2.800.000, ένα ποσό που λίγα χρόνια πριν κανείς επαγγελματίας παίκτης Dota 2 και μη δεν θα φανταζότανε.

Όλα αυτά όμως έγιναν πριν ένα χρόνο. Το φετινό Compendium κατ’ επέκταση και το “The International” το τέταρτο στη σειρά είναι μια άλλη ιστορία.

[symple_spacing size=»15px»]

To TI4 λοιπόν θα λάβει χώρα στην Key Arena του Seattle ένα στάδιο χωρητικότητας περίπου 18.000 θεατών, αριθμός 8 φορές μεγαλύτερος από την χωρητικότητα του Banaroya Hall όπου φιλοξένησε τα ΤΙ2 και ΤΙ3.

Από αυτή και μόνο την πρωτοβουλία της Valve να μετακινήσει το όλο Tournament φάνηκε πως είχε μεγάλες προσδοκίες από την αρχή. Έτσι ανακοίνωσε λοιπόν την κυκλοφορία του TI4 Compendium.

[symple_spacing size=»15px»]

Πολύς κόσμος κατά τα forums/reddit ζητούσαν μανιωδώς να δοθεί το πολυπόθητο βιβλιαράκι, μόνο που ούτε η Valve δεν περίμενε την επιτυχία που είχε και ακόμη έχει με τρελά νούμερα να προκύπτουν. Ήδη από την πρώτη μέρα το χρηματικό έπαθλο είχε σπάσει το Ρεκόρ του TI3, αυτό των 2.800.000 δολαρίων και πλέον αγγίζει και ξεπερνάει τα 6.200.000 δολάρια. Ποσό το οποίο μοιάζει υπέρογκο ακόμη και για τα αθλητικά δεδομένα.

[symple_spacing size=»15px»]

Το ερωτηματικό που δημιουργείται εδώ όμως είναι «Τι έκανε τόσους πολλούς χρήστες να αγοράσουν το φετινό Compendium;»

Σε αυτό το σημείο έρχεται να απαντήσει το ιδιοφυές σχέδιο της Valve, με το οποίο έχει “εκμεταλλευτεί” την “λαιμαργία” όλων μας για Cosmetics.

Πως έγινε αυτό; Μα φυσικά με το καινούριο σύστημα leveling του Compendium, με το οποίο όσο μεγαλύτερο επίπεδο έχει το μοβ βιβλιαράκι τόσο περισσότερα Cosmetics προσφέρονται στον χρήστη. Μαντέψτε και κάτι ακόμη, το leveling δεν έχει ταβάνι. Δηλαδή ο καθένας πληρώνοντας τα points για το Level up θα μπορέσει να έχει μεγάλες ποσότητες Immortal Cosmetics όπως υποσχέθηκε η Valve μέχρι να κορεστεί η λατρεία του για εκείνα.

[symple_spacing size=»15px»]

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως το φετινό The International θα είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό, με τις ομάδες να διεκδικούν όπως όλα δείχνουν ποσό μεγαλύτερο των 8-9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν ενδιαφέρεστε και εσείς να αγοράσετε ένα Compedium ή να ελέγξετε την πορεία του The International 4, το Site της Valve είναι εδώ.