Λίγες ώρες μένουν μέχρι την επίσημη έναρξη των ομίλων του International 5, μετά την ολοκλήρωση και των WildCard Qualifiers για την ανάδειξη των δύο τελευταίων συμμετεχόντων του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες Archon (πρώην NAR v2), CDEC, MVP.Phoenix και Vega Squadron ήταν υποψήφιες για τις εναπομείνασες θέσεις, με τους Κινέζους CDEC και τους Κορεάτες MVP να λαμβάνουν τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο γα την επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι είδαμε ήδη ένα νέο Metagame να δημιουργείται, χάρη στην ξαφνική αύξηση στο pickrate του «παραμελημένου» Ember Spirit.

Τα παιχνίδια των ομίλων ξεκινούν στις 19:00 ώρα Ελλάδος (27/7), και τρεις BO2 αγώνες θα λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα ανά δύο ώρες. Οι 16 ομάδες έχουν χωριστεί σε 2 group των 8, και οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στο Upper Bracket των Playoffs. Οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να επιβιώσουν το Lower Bracket, ενώ υπενθυμίζεται πως φέτος δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί πριν το Main Event.

To ΤΙ5 προβλέπεται αρκετά συναρπαστικό, κρίνοντας ήδη από τα WildCard Qualifiers, αφού οι παίκτες δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στη διοργάνωση. Παράλληλα, το συνολικό Prizepool του πρωταθλήματος έχει φτάσει τα $17,500,000, ένα ποσό που θεωρούσαμε άπιαστο πριν μερικά χρόνια για την σκηνή των eSports. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και είναι σίγουρο πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι χορταστικές για τους λάτρεις του Dota 2.