Το DirectX 12 υπόσχεται στους χρήστες του μεγάλη αύξηση στην απόδοση των παιχνιδιών, και όλα αυτά λόγω της μειωμένης επιβάρυνσης που θα έχει στον επεξεργαστή, της καλύτερης υποστήριξης πολλαπλών πυρήνων και ταυτόχρονα της μειωμένης κατανάλωση ενέργειας. Κάτι το οποίο ωφελεί κυρίως τους χρήστες φορητών Gaming Laptop. Το DirectX 12 θα είναι ενσωματωμένο στα νέα Windows 10, θα υποστηρίζεται από τα Windows 8, αλλά δεν θα υποστηρίζεται από τα Windows 7.

Μιλώντας στην PDXLAN αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της AMD που ασχολείται τις τεχνολογίες που αφορούν το Gaming, Richard Huddy, δήλωσε ότι τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Με το 52% των χρηστών να έχουν ακόμα Windows 7, και με αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. Επίσης πρόσθεσε: «Ένα πράγμα το οποίο δεν θα έχουν τα Windows 7 είναι το DirectX12. Ναι, το DirectX12 δεν θα υποστηρίζονται στα Windows 7.”

Στην έρευνα που διεξάγει το Steam, επιβεβαιώνεται η μεγάλη δημοτικότητα που έχουν τα Windows 7. Με το 47,8% των χρηστών να «τρέχει” την 64-bit έκδοση, σε σύγκριση με το 21,4% που έχουν τα Windows 8.1 64-bit. Η Microsoft έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί καλύτερα API (application programming interface), και «παροτρύνει” τον κόσμο να αλλάξει την έκδοση των Windows. Να τονίσουμε εδώ ότι η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη άνοιξη πως η υποστήριξη των Windows 7 θα τερματιστεί τον Ιανουάριο του 2015.

Τα Windows 8 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται για αρκετό καιρό ακόμα. Πιστεύω πως πολλοί από εμάς θα εγκαταστήσουμε τα Windows 10, αν η Microsoft τηρήσει αυτά τα οποία υποσχέθηκε. Από την άλλη θα υπάρχουν πάντα και αυτοί που δεν θα αλλάξουν για αρκετό καιρό ακόμα τα Windows 7 λόγω του πιο «παλιού” και κυρίως συνηθισμένου γραφικού περιβάλλοντος (GUI) το οποίο και έχει.

UPDATE 18/11/2014:

Η AMD έκανε μια δήλωση λέγοντας ότι ο Richard Huddy στην προηγούμενη ομιλία του «έκανε λάθος” όταν έλεγε ότι τα Windows 7 δεν θα υποστηρίζονται από το DirectX 12, και ισχυρίζεται ότι ήταν απλά μια πρόβλεψη. Ο εν λόγω επιστήμονας δεν μιλάει εκ μέρους της Microsoft αλλά εν τέλει εκεί κατέληξε. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση της AMD: «O Richard Huddy δεν μιλούσε εκ μέρους της Microsoft και δυστυχώς αυτό κατέληξε να κάνει. Ο Richard Huddy δεν έχει γνώση για το ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα της Microsoft. Η Microsoft και η AMD έχουν αναπτύξει μια στρατηγική συμμαχία, και δουλεύουν αδιάκοπα για την ανάπτυξη του DirectX 12.”

Το σίγουρο είναι ότι τα Windows 10 θα έχουν ενσωματωμένο το DirectX 12, τα Windows 8 θα το υποστηρίζουν, και για αυτό οποίο δεν γνωρίζουμε κάτι ακόμα είναι τα Windows 7. Παρόλο που η AMD έκανε αποποίηση ευθυνών, το περίεργο θα είναι να δούμε την Microsoft να υποστηρίζει τα Windows 7 (διότι θέλει να παροτρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν τις καινούριες εκδόσεις της) .