Θα γινόταν αργά ή γρήγορα.

Το youtube channel ‘Unreal Academy’ δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο στο οποίο μας παρουσιάζεται το πρώτο Non-VR Mod για το Half-Life: Alyx. Σύμφωνα με τα όσα είδαμε το Mod αυτό είναι μια Work-in-progress προσπάθεια η οποία θα μας επιτρέπει να παίξουμε τον τίτλο χωρίς VR Headsets – αλλά δεν θα είναι και η καλύτερη εμπειρία, προς το παρόν.

Με μια πρώτη ματιά υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως το ότι πρέπει να βάζουμε commands όταν φορτώνουμε έναν νέο χάρτη.

Για να μπορέσουμε να παίξουμε το Half-Life: Alyx με ποντίκι και πληκτρολόγιο θα πρέπει να κατεβάσουμε ορισμένα αρχεία που υπάρχουν στην περιγραφή του βίντεο και μετά να τρέξουμε το παιχνίδι με την εντολή:

“-novr -console -nocrashdialog -retail -allowdebug -vconport 29000 -vcon -dev -w 1920 -h 1080 -sv_autojump 1”

Αυτό όμως δεν μας δίνει την πλήρη εμπειρία του παιχνιδιού αφού το μοντέλου της Alyx δεν φορτώνει σωστά (συγκεκριμένα τα χέρια) και τα όπλα μας πρέπει να ενεργοποιούνται κάθε φορά μέσω του αντίστοιχου command.

Παρόλα αυτά, το mod αυτό ίσως είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Αλλά η ομάδα ανάπτυξης της Valve, και συγκεκριμένα ο Robin Walker δήλωσε πριν μερικές μέρες πως αναμένεται η παρουσία non-VR Mods για το παιχνίδι.

Ξέρω ότι θα συμβεί.

Αλλά [η παρουσία των mods] θα δείξει γιατί αποφασίσαμε να το κάνουμε ένα VR παιχνίδι.

Για την περίπτωση που το παιχνίδι θα είναι το ίδιο διασκεδαστικό χωρίς VR με ένα καλό nonVR Mod ο ίδιος δήλωσε:

Αν οι παίκτες παίξουν [μια non-VR έκδοση του Half-Life: Alyx] και πουν ότι είναι το ίδιο καλό, αυτό θα μου διδάξει πολλά πράγματα. Θα καταλάβω ότι έκανα λάθος, και δεν λάβαμε όσα νομίζαμε, και θα ήθελα να το ξέρω αν έκανα όντως λάθος.

Μπορείτε να δείτε το non-VR mod «εν δράσει» παρακάτω: