Είδηση της πρόσφατης επικαιρότητας για τις 2 εναπομείναντες συμμετέχοντες ομάδες αποτελεί ο παρακάτω παίχτης επαγγελματικής ομάδας.

Ο Natu από τους 3DMAX θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους CPH Wolves

Ο εικονιζόμενος της φωτογραφίας είναι ο Natu των 3DMAX και καλείται αυτός και η ομάδα του να κερδίσουν την πρόκρισή τους στις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο DreamHack Winter 2014. Οι διοργανωτές αποφάσισαν , έχοντας πολύ λίγο χρόνο στην διάθεση τους, να διοργανώσουν ένα Qualification system 4 ομάδων από τις οποίες οι 2 θα κερδίσουν την θέση τους στους 16. Οι ομάδες αυτές είναι London Conspiracy, 3DMAXFlipSid3 Tactics και Copenhagen Wolves.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων των 4 ομάδων :

 CPH Wolves  vs.  3DMAX 13:00
 FlipSid3  vs.  London Conspiracy 16:00
Grand Final (for seeding purposes) 19:00

 

Τώρα σε άλλα νέα, ο Tomas Lyckedal επικεφαλής των eSports του DreamHack αποκαλύπτει πως ο οργανισμός θα λάβει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται για να αποτρέψουν τους cheaters από το επερχόμενο Winter event.

Τις τελευταίες μέρες , το Community του CS:GO έχει πληγεί αφού 3 μέλη πρωτοκλασάτων ομάδων έγιναν VAC Banned. Τα μέλη αυτά είναι οι Simon «smn» Beck πρώην μέλος της Team Alternate ,  Hovik ‘KQLY’ Tovmassian μέλος των Titan και Gordon ‘SF’ Giry μέλος των Epsilon.

Ακόμα πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι το VAC Ban έγινε σε επαγγελματίες και δημοφιλής παίκτες της CS:GO σκηνής, αλλά παρόλα αυτά οι επιπτώσεις που θα έχουν στις επαγγελματικές τους ομάδες και η αίσθηση της καχυποψίας είναι πλέον εμφανής και μας στεναχωρεί ιδιαίτερα μόλις μερικές μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά του DreamHack.

Tomas Lyckedal σχολίασε το γεγονός και ξεκαθαρίζει πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει κάποιο φαινόμενο cheating στο event της επόμενης εβδομάδας. Αναλυτικά :

[symple_box color=»blue» text_align=»left» width=»100%» float=»none»]

«It’s never fun when things like these happen, but at the same time it’s the reality we have to face» είπε ο Tomas Lyckedal στο Aftonbladet.se

«I don’t think a pro player has been banned like this since 2001. Of course people have been caught cheating but it’s always been semi professionals, never established players. And it’s a shame it has to happen so close before the tournament,

«I really hope that this doesn’t happen to more teams, but this has to be a clean sport so if it happens then so be it.

«We discussed doing this even before these news broke, but now when there will be a lot more eyes focused on us we will take special precautions. I don’t want to say what we’re gonna do, because that will only be counter productive.»

[/symple_box]

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την κατάσταση των Titan αυτή τη στιγμή και για τον πρόσφατο τίτλο τους στο DreamHack Stockholm 2014 ,όπου κέρδισαν στον τελικό τους LDLC με σκορ 2-0, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί ο τίτλος της γαλλικής ομάδας. Για το γεγονός αυτό σχολίασε :

«We haven’t had time to discuss that yet. We’re just trying to solve this current situation»