Ένα από τα σημαντικότερα και κύρια παράπονα των γονιών στις μέρες μας, όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια, είναι πως σχεδόν όλα τα παιχνίδια περιέχουν στοιχεία που είναι ακατάλληλα για παιδιά. Ακόμα και το Fortnite που φαινομενικά έχει χαριτωμένα γραφικά έχει πιστολίδι και θανάτους (παρόλο που δεν έχει αίμα και άλλα τέτοια στοιχεία). Εκτός αυτού, υπάρχουν και παιχνίδια απαιτούν χρόνο, αφοσίωση, μελέτη και προσπάθεια (και πολλές φορές πλέον, χρήμα) για να τα τερματίσουμε και να νιώθουμε πως κάνουμε ουσιαστική πρόοδο. 

Το Destiny Connect: Tick-Tock Travelers της NIS America έρχεται να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, σε μια περίοδο που τα παιχνίδια και συγκεκριμένα τα RPGs δεν απαιτούσαν να θυσιάσουμε την προσωπική μας ζωή για να τα ευχαριστηθούμε ή να τα ολοκληρώσουμε. Είναι ένα Steampunk RPG που έχει ως βασικό θέμα το ταξίδι στον χρόνο σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογική ανάπτυξη έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να κατασκευάσουν τα δικά τους μηχανήματα και ρομπότ ώστε να κάνουν την ζωή τους ευκολότερη.

Βρισκόμαστε στην πόλη της Clocknee, μιας Ευρωπαικού-τύπου πόλης λίγο πριν την ολοκλήρωση της χιλιετίας. Τα γεγονότα του παιχνιδιού εκτυλίσσονται την 31η Δεκεμβρίου του 1999 σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν πολύπλοκες οικιακές συσκευές, μέχρι και ρομπότ. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο μιας μικρής εννιάχρονης κοπέλας που μαζί με την μητέρας της προσμένουν την επιστροφή του πατέρα της ο οποίος δούλευε μακριά για έξι ολόκληρους μήνες. Δυστυχώς όμως, ο πατέρας της δεν μένει πιστός στο ραντεβού τους και έτσι αποφασίζουν με την μάνα της να πάνε στην κεντρική πλατεία για να δούν τα βεγγαλικά του νέου χρόνου. 

Όταν όμως το ρολόι χτυπάει 00:00 ένα περίεργο φαινόμενο διακόπτει την ροή του χρόνου με αποτέλεσμα τα πάντα γύρω της να παγώσουν. Οι άνθρωποι μένουν ακίνητοι, τα βεγγαλικά παγωμένα στον ουρανό και μια ενοχλητική ησυχία παντού γύρω. Οι μόνοι που μένουν ανεπηρέαστοι από αυτό είναι η Sherry και η μητέρα της. Όσο προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, οι δύο γυναίκες δέχονται επίθεση από εχθρικές μηχανές και χωρίζονται. Η Sherry αναγκάζεται να πάει στο γραφείο του πατέρα της και εκεί ανακαλύπτει ένα υπόγειο με ένα ρομπότ ονόματι Isaac να βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ο Isaac ενεργοποιείται, γνωρίζει το μικρό κορίτσι και υης υπόσχεται να βρει την μητέρα της και να την βοηθήσει να εξιχνιάσει το μυστήριο του Clocknee.

H υπόθεση του παιχνιδιού είναι αρκετά απλή και ξέγνοιαστη και αυτό φαίνεται και στον τρόπο με τον οποίο κυλάει η ιστορία. Είναι ένα παραμύθι με μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αξιαγάπητους χαρακτήρες που σπάνια θα πάθουν κάτι κακό και πάντα γλυτώνουν από τις μεγάλες δυσκολίες. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το σύστημα μάχης που ακολουθεί το πιο παραδοσιακό JRPG μοντέλο με μερικές βελτιώσεις και αλλαγές για να ανταποκρίνεται στο Δυτικό κοινό.

Το Destiny Connect αφιερώνει αρκετό χρόνο στο να μας μάθει τους βασικούς μηχανισμούς για τις μάχες. Αυτές ακολουθούν το βασικό turn-based σύστημα με τους χαρακτήρες και τους εχθρούς μας να κάθονται σε μια σειρά και να επιτήθονται ανά γύρο. Οι τρεις πολεμιστές είναι οι Sherry, Pegreo και Isaac με τον τελευταίο να κλέβει την παράσταση. Πιο συγκεκριμένα, ο Isaac μπορεί να μεταμορφωθεί σε διαφορετικές μορφές οι οποίες με την σειρά τους ανοίγουν άλλου είδους επιθέσεις και ικανότητες. Το είδος τους είναι ικανό να αλλάξουν και την αίσθηση του χαρακτήρα αλλά και το πως «δουλεύει» στις μάχες. Το πρόβλημα όμως είναι πως ο Isaac είναι πραγματικά η καρδιά της ομάδας αφού αν πεθάνει τότε χάνουμε και πρέπει να ξεκινήσουμε από το τελευταίο checkpoint. Από την άλλη, αν οι Sherry και Pegreo πέσουν στην μάχη τότε μπορούμε να τους ξανασηκώσουμε ή να συνεχίσουμε χωρίς πρόβλημα.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού θα το περάσουμε εξερευνώντας την πόλη της Clocknee και τις διάφορες εξωτερικές περιοχές προκειμένου να ανακαλύψουμε μυστικά, να βρούμε θησαυρούς, να ολοκληρώσουμε δοκιμασίες και αποστολές άλλων χαρακτήρων και να λύσουμε γρίφους. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά λεπτομερή για να μας βοηθήσουν να διακρίνουμε τα interactive αντικείμενα από τα απλά διακοσμητικά στοιχεία αλλά δεν θα λέγαμε πως είναι και το ίδιο γοητευτικά. Τα μοντέλα των χαρακτήρων και των περιοχών είναι απλοποιημένα σε βαθμό που θυμίζουν καρτούν της Nickelodeon παρά μοντέρνο βιντεοπαιχνίδι.

Αναμφισβήτητα η καλύτερη έκδοση για να παίξει κανείς είναι αυτή των υπολογιστών. Τα γραφικά είναι πιο καθαρά, οι άκρες των επιφανειών και τα textures γενικότερα είναι πιο λεία και καλοδουλεμένα, και το Anti-aliasing καταφέρνει να λειτουργήσει στο μέγιστο για να βελτιώσει την εικόνα του παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το animation και τις εκφράσεις των χαρακτήρων μιας και το σχέδιό τους παράγει υπερβολικά αποτελέσματα.

Το Destiny Connect: Tick-Tock Travelers είναι ένα μικρό, «ελαφρύ» RPG που μπορούν να ευχαριστηθούν παίκτες κάθε ηλικίας. Σε σχέση με άλλους τίτλους που απαιτούν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και πολύπλοκες στρατηγικές για να φτάσουμε την νίκη, αυτό που έχουμε εδώ είναι πιο άμεσο και σύντομο. Θα χρειαστούμε πάνω από 15 ώρες για να το ολοκληρώσουμε και αυτό διότι η ιστορία είναι μικρή, το σύστημα μάχης πολύ παραδοσιακο, και ο γενικότερος σκελετός θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλος για όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το είδος. Λειτουργικά είναι αρκετά καλό, και το περιεχόμενο του δικαιολογεί την τιμή του αλλά σίγουρα δεν θα μας εντυπωσιάσει.

Το Destiny Connect: Tick-Tock Travelers είναι διαθέσιμο στην τιμή των 39,99€.

Ευχαριστούμε την NIS America για την παροχή του Review Code.

Destiny Connect: Tick-Tock Travelers - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6.5
GAMEPLAY7.5
ΓΡΑΦΙΚΑ7
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7.5
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7.5
7.5Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0