Μια πρόσφατη έρευνα η οποία διεξήχθη από την HuffPost/YouGov, δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό, και συγκεκριμένα το 73% θα προτιμούσε να έχει ένα πιο παχύ κινητό το οποίο θα είχε μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μπαταρία, σε σχέση με ένα πιο λεπτό το οποίο θα είχε μειωμένη χωρητικότητα!

battery

Μόνο το 12% δήλωσε ότι προτιμάει ένα λεπτότερο κινητό το οποίο θα έχει λιγότερη μπαταρία, ενώ το 15% δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρο.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τυχαίο που βγήκαν τώρα. Αυτές τις μέρες 2-5 Μαρτίου διεξάγεται στην Βαρκελώνη το MWC 2015 (Mobile World Congress). Και η έρευνα αυτή έρχεται μια μέρα μετά την παρουσίαση του Galaxy S6, το οποίο είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από το Galaxy S5. Έχει όμως μικρότερη χωρητικότητα σε μπαταρία, με την Samsung να ισχυρίζεται ότι το Galaxy S6 είναι πιο αποδοτικό και ότι η μπαταρία κρατάει περισσότερο από αυτή του Galaxy S5, παρόλο που είναι μικρότερη σε χωρητικότητα.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην Wall Street Journal ο αρθρογράφος Christopher Mims είπε ότι θα προτιμούσε κάποιον κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων ο οποίος θα «ξέφευγε» από αυτήν την τάση που επικρατεί για λεπτότερα κινητά εφόσον η μπαταρία του κινητού θα είναι μεγαλύτερη σε χωρητικότητα.

Προσωπικά θα προτιμούσα ένα πιο παχύ κινητό με καλύτερη αυτονομία, διότι είναι αμέτρητες οι φορές που έχω μείνει χωρίς μπαταρία μέσα στην μέρα. Ποια η γνώμη σας;

Πηγή: huffingtonpost