Η Intel επισήμως έχει ανακοινώσει την υποστήριξη DDR3L και DDR4 από τους «skylake» επεξεργαστές, παρ’ ολα αυτά έχουν βγει στην αγορά και motherboards με υποστήριξη για απλές DDR3 μνήμες RAM. Ενώ το chipset λειτουργεί με DDR3 μνήμες RAM η παρατεταμένη χρήση DRAM (Dynamic Random Access Memory) μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους μικροεπεξεργαστές (microprocessors), αναφέρει η ίδια η Intel.

Οι DDR4 μνήμες έχουν ως προεπιλεγμένη τιμή volt τα 1.2V ενώ οι DDR3L 1.35V, σε αντίθεση με τις DDR3 που έχουν 1.5V. Βέβαια υπάρχουν DDR3 μνήμες για τους enthusiasts με ακόμα υψηλότερη τάση στα 1.65V. Όπως προανέφερα οι «skylake» επεξεργαστές δουλεύουν με DDR3/DDR3L μνήμες αλλά μνήμες με 1.5V μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο memory controller της μονάδας του επεξεργαστή.

Ακόμα και αν λειτουργούν DDR3 μνήμες με το 1151 socket δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση που λέει οτι το memory controller δεν θα «καταρρεύσει» αναφέρει το site Tom’s Hardware.

Εδώ μάλιστα βλέπουμε μια μια από τις Motherboards του socket 1151 που όπως αναγράφεται και στη συσκευασία, υποστηρίζει DDR3.