Βρυκόλακες, λυκάνθρωποι, ζόμπι, ο Φρανκενστειν και τα Anime. Τι κοινό μπορεί να έχουν όλα αυτά ρωτάτε; Όλα αυτά αγαπητοί μου φίλοι είναι το περιεχόμενο του Blood Lad.

To Blood Lad, εκτυλίσσεται στο σουρεαλιστικό «Demon World” στον οποίο κατοικούν κάθε λογής φανταστικά πλάσματα του σκότους. Μια μέρα, ένα συνηθισμένο ανθρώπινο κορίτσι, η Fuyumi καταλήγει στο Demon World και περικυκλώνεται από μια συμμορία. Αρχηγός της συμμορίας είναι ο Staz, ένα Otaku Vampire που το δωμάτιο του θυμίζει πιο πολύ ένα Manga Shop παρά το άνδρο ενός παντοδύναμου βαμπίρ.

Ένας από τους φίλους του Staz, τον ενημερώνει για τον ερχομό της Fuyumi. Ο Staz ενθουσιάζεται αρκετά πολύ αλλά και αγχώνεται παράλληλα μιας και θέλει να κάνει καλή εντύπωση αλλά να μάθει και πάρα πολλά για τον ανθρώπινο κόσμο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με την Fuyumi ένας δαίμονας που ελέγχει σαρκοβόρα φυτά εισβάλλει στην περιοχή και ζητάει να μονομαχήσει με τον Staz για την αρχηγία. Ο Staz αποδέχεται την πρόκληση και αφήνει την Fuyumi μόνη της στο δωμάτιο κάτι το οποίο αποτελεί μέγα λάθος αφού την ώρα που κατέβαινε ο Staz στο πεδίο, ένα σαρκοβόρο φυτό ανέβαινε στο διαμέρισμά του.

Μετά την επιβλητική νίκη του, ο Staz κατευθύνεται στο δωμάτιο του και εκεί έρχεται αντιμέτωπος με την σκληρή –αλλά κλασσική- πραγματικότητα του κόσμου του: Το φυτό έχει καταβροχθίσει την Fuyumi και ‘φτύνει’ μόνο τα κόκκαλα και τα ρούχα της. Στην θλίψη του, αργεί να αντιληφθεί πως η Fuyumi αφού ήταν άνθρωπος, είχε ξαναγυρίσει ως φάντασμα αυτή την φορά. Αυτό κάνει τον Staz να χάσει το ενδιαφέρον του σε εκείνη μιας και είχε γίνει και αυτή ένα “δαιμονικό” ον. Παρ’όλη αυτή την αναταραχή ο Staz υπόσχεται στην Fuyumi ότι θα την ξανακάνει άνθρωπο και έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι προκειμένου να βρει το ελιξίριο το οποίο θα την σώσει.

 

Το Blood Lad, εκτός από ένα anime δράσης και φαντασίας είναι παράλληλα και μια παρωδία καθώς μέσα στα επεισόδια του εμφανίζονται πολλές παραπομπές και αναφορές σε χαρακτήρες από άλλα anime όπως του Goku. But enough talk. Have at you (Castlevania reference here…See what I did there?)