Η BlizzCon ξεκίνησε πριν από μερικές ώρες και ήδη η εταιρεία άρχισε μεγάλες ανακοινώσεις για τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια της καθώς και για νέες προσθήκες, νέες επεκτάσεις και δωράκια για όλους.

1. StarCraft 2 γίνεται «Free-to-play”

Η πρώτη μεγάλη ανακοίνωση στο άνοιγμα της BlizzCon 2017 έγινε από τον Mike Morhaime που γνωστοποίησε την αλλαγή του StarCraft σε Free-to-play.

Η αλλαγή αυτή θα γίνει με το Wings of Liberty campaign να είναι δωρεάν για όλους, ενώ το Heart of the Swarm θα δωθεί σε όσους έχουν το WoL. Τα Unranked και Versus AI modes θα είναι επίσης δωρεάν ενώ το Ranked θα ξεκλειδώνεται με το «first wins of the day” σε ένα από τα δύο mode. Οι Kerrigan, Raynor, και Artanis θα δωθούν επίσης δωρέαν με τους υπόλοιπους ήρωες να είναι διαθέσιμοι μέχρι το Level 5.

To StarCraft 2 αλλάζει μοντέλο στις 14 Νοεμβρίου 2017.

2. Hearthstone – Kobolds & Catacombs expansion

Η δεύτερη ανακοίνωση έρχεται από το μέτωπο του Hearthstone μιας και το πασίγνωστο TCG θα υποδεχθεί ένα νέο Expansion σύντομα. Στο Kobolds & Catacombs Expansion θα δωθούν 135 νέες κάρτες για το Standard και Wild pool καθώς και νέα Quests για να ολοκληρώσουμε.

Το Kobolds & Catacombs Expansion έχει ως σκοπό την εξερεύνηση από τα Kobolds σε κατακόμβα και θησαυροφυλάκια. Για εμάς αυτό σημαίνει πως μπορούμε να περιμένουμε 9 Legendary όπλα – ένα για κάθε Class – με μοναδικά Effects.

Μια νέα προσθήκη στα Mechanics είναι αυτή των Spellstones, αντικειμένων-πετραδιών που κρατάνει οι ήρωές μας και ενδυναμώνουν κατά την διάρκεια της μάχης για να χρησιμοποιήσουν την δύναμή τους.

Τέλος, το single-player Mode με όνομα ‘Dungeon Runs!’, θα μας δίνει ένα deck αρχάριων και θα έρθουμε αντιμέτωποι με αρκετούς αντιπάλους και δύσκολα αφεντικά σε συγκεκριμένη σειρά. Μετά από μια επιτυχημένη μάχη θα μπορούμε να προσθέτουμε κάρτες από το Deck του αντιπάλου, και θα είναι κάρτες που δεν βρίσκουμε στο βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, αν χάσουμε τότε το ταξίδι μας σταματάει και ξεκινάμε από την αρχή.

Το Kobolds & Catacombs κυκλοφορεί τον Δεκέμβρη.

3. Heroes of the Storm – Οι Hanzo and Alextrasza είναι οι νέοι χαρακτήρες του MOBA της Blizzard

Δύο ήρωες προσθέτονται στον κόσμο του Heroes of the Storm και δεν είναι άλλοι από τους Hanzo (Overwatch) και Alextrasza (World of Warcraft). Οι ήρωες έρχονται μαζί με ένα νέο Event, το Dragons of the Nexus.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Alextrasza είναι ένας ranged support χαρακτήρας που χρησιμοποιεί την ζωή της για να γιατρέψει τους συμμάχους της και μπορεί να μεταμορφωθεί σε δράκο χάρη στην Dragon Queen ιδιότητά της. Ο Hanzo από την άλλη είναι αυτό που θα περιμέναμε, δηλαδή ένας Ranged Assassin.

Τέλος, μερικές μεγάλες αλλαγές έρχονται στο HotS μέσα στο 2018, όπως καλύτερο matchmaking, voice chat, increased FOV, και ακόμα περισσότερες προσθήκες και βελτιώσεις.

4. OverWatch – Νέος χάρτης και νέα ηρωίδα

To Blizzard World θα είναι ο νέος θεματικός χάρτης του Overwatch που όπως λέει και το όνομα, θα συγκεντρώνει στοιχεία και αναφορές από άλλους τίτλους της εταιρείας.

Από την άλλη, είχαμε την ανακοίνωση της Moira, της νέας Healer που πρόκειται να προσθεθεί στο παιχνίδι:

Ίσως πρόκειται για το δαιμονικό μισό της Mercy, αλλά όπως φαίνεται η Moira είναι μια αιμοδιψής Healer της οποίας οι ιδιότητες μπορούν να στηρίξουν την ομάδα της αλλά και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Profile Page της ηρωίδας.

Τέλος, είχαμε και ένα Cinematic με το παρελθόν του Reinhardt:

5. World of WarCraft – Legacy Servers και Νέο Expansion

Δεν γίνεται να μιλάμε για BlizzCon χωρίς μεγάλες ανακοινώσεις από την μεριά του World of WarCraft. Έτσι, πριν την ανακοίνωση του νέου Expansion και του αντίστοιχου Opening Cinematic, η Blizzard ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός Legacy Server για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην Vanilla έκδοση.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή, έγινε και η ανακοίνωση για το επόμενο Expansion με τίτλο, Battle of Azeroth.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το Battle of Azeroth να διατηρεί τις κλάσεις και τις φυλές που είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα. Ωστόσο, μια από τις πρώτες αλλαγές είναι οι μίξεις μεταξύ των υπάρχοντων φυλών. Όταν θα έχουμε πάρει την χάρη από τους Lightforged draenei, Highmountain tauren, Nightborne, Void elves, Dark Iron dwarves, και Zandalari trolls θα μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την εμφάνισή τους και να ανεβάσουμε έναν καινούργιο χαρακτήρα στο επίπεδο 120 προκειμένουν να ξεκλειδώσουμε και μια Heritage Armor.

Τα Island Expeditions είναι μια PVP/PVE δραστηριότητα που γίνεται σε ομάδες. Οι ομάδες πρέπει να εξερευνήσουν αχαρτογράφητες περιοχές προκειμένου να εξασφαλήσουν πόρους. Τα Warfronts προσδίδουν μια πιο στρατηγική χροιά στο παιχνίδι αφού ομάδες των 20 ατόμων μπορούν να κατακτήσουν σημαντικές τοποθεσίες και να επιτεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα για την επιβολή στο πεδίο της μάχης.

Τέλος, τα Legendary weapons του Legion φεύγουν και αντικαθιστόνται από ένα παρόμοιο σύστημα. Πλέον, θα μαζεύουμε Azerite για να παραμετροποιούμε την πανοπλία μας με νέα χαρακτηριστικά και δυνάμεις και να αλλάζουμε την εμφάνισή του οπλοστάσιού μας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δυστυχώς, δεν υπήρξαν άλλες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της τελετής. Το World of Warcraft ήταν το τελευταίο παιχνίδι για το οποίο ανακοινώθηκαν επεκτάσεις και αλλαγές, με το Diablo 3 να απουσιάζει αισθητά. Βέβαια, είναι νωρίς ακόμα μιας και η Blizzard θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τους τίτλους της καθόλη την διάρκεια της BlizzCon. H ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, δεν λένε;

Το Alt-tab.gr θα σας κρατάει ενήμερους για νέες πληροφορίες και ανακοινώσεις.