To Black Clover είναι η νέα anime σειρά που δέχεται την ψηφιακή μετατροπή από την Bandai Namco και αποτελεί μια από εκείνες της σειρές που έχουν κάτι για όλους. Για όσους δεν γνωρίζουν, η νέα δημιουργία της Viz Media και του Yūki Tabata έχει να κάνει με έναν κόσμο όπου η μαγεία είναι το παν. Ο πρωταγωνιστής μας ονόματι Asta, και ο φίλος του Yuno, είναι δύο ορφανά παιδιά που μεγάλωσαν σε μια εκκλησία, στα περίχωρα του Βασιλείου Clover. Σε αυτό το κόσμο, κάθε παιδί, κάθε άντρας, κάθε γυναίκα, έχουν την ιδιότητα να ελέγχουν το Mana ως μορφή μαγικής ενέργειας. Ο Asta, είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Mana και προκειμένου να τα καταφέρει κάποια στιγμή, γυμνάζεται συνεχώς προετοιμάζοντας το σώμα του. Από την άλλη, ο Yuno γεννήθηκε με μεγάλα ποσοστά μαγικής ενέργειας. Μεγαλώνοντας, τα δύο παιδιά ξεκινήσανε ένα νέο ταξίδι προκειμένου να αποκτήσουν τα δικά τους μαγικά βιβλία και να γίνουν Μάγοι-Ιππότες. Στόχος τους φυσικά, να γίνουν ο επόμενος Μάγος Αυτοκράτορας. Ο Yuno, αποκτά ένα βιβλίο με σήμα το τετράφυλο τριφύλι – ένδειξη ενός πολύ δυνατού μάγου. Όπως όμως, ήταν αναμενόμενο, ο Asta δεν μπόρεσε να αποκτήσει κάποιο φυσιολογικό βιβλίο λόγω έλλειψης mana. Η μοίρα του είχε άλλα σχέδια. Κατά την διάρκεια της τελετής, ο ήρωας αποκτά το μαύρο βιβλίο με το πεντάφυλο τριφύλι που περιλαμβάνει ξόρκια και δυνάμη αντίστοιχη με αυτή ενός δαίμονα. Ο Asta μπορεί πλέον να επικαλεστεί ένα μαύρο μεγάλο σπαθί, ικανό να κόψει ή να «ακυρώσει» την μαγεία γύρω του.

Θα μπορούσα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Manga και το Anime, αλλά πάνω κάτω η υπόθεση είναι εύκολα προβλέψιμη. Ο πρωταγωνιστής είναι ένα αδικημένο παιδί που προσπαθεί στο μέγιστο για να καταφέρει αυτό που θέλει. Είναι μια ιστορία που έχουμε δει σε αντίστοιχες σειρές όπως το Fairy Tail, το Naruto και το One Piece οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν γνωρίζετε ήδη το Black Clover, τότε ξέρετε πως το Manga είναι αρκετά διασκεδαστικό και ευχάριστο στο διάβασμα, σε αντίθεση με την σειρά που πολλές φορές γίνεται ενοχλητική. Και φυσικά, ο λόγος για αυτό είναι ο βασικός πρωταγωνιστής – και πιο συγκεκριμένα ο voice actor – που πέρα από το χαζό χαρακτήρα του φωνάζει συνέχεια σαν σπασμένος συναγερμός.

H Bandai Namco Entertainment λάνσαρε πριν από μερικές μέρες, έναν νέο τίτλο στην συλλογή της που είναι αφιερωμένο στην σειρά αυτή. Το Black Clover Quartet Knights μεταφέρει στις οθόνες και τις κονσόλες μας, μια νέα ιστορία στον κόσμο του Clover Kingdom με πρωταγωνιστές τους Black Bulls, την Magic Guild του Asta, αλλά και χαρακτήρες από τα υπόλοιπα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Τα γεγονότα του Black Clover Quartet Knights λαμβάνουν χώρα μετά το πρώτο dungeon του Asta με τους Black Bulls. Η πρώτη μάχη του Story Mode, που λειτουργεί και ως εκπαιδευτικό στιγμιότυπο, μας μεταφέρει στο τελευταίο δωμάτιο του Dungeon όπου ο Asta αντιμετωπίζει τον Mars στην πρώτη μεγάλη σημαντική του μάχη. Η υπόθεση αρχίζει με ένα βίντεο, πιστό στο Anime τόσο γραφικά όσο και ποιοτικά, στο οποίο βλέπουμε μερικούς νέους χαρακτήρες να δέχονται επίθεση στην έπαυλή τους. Ένας πατέρας στέλνει την κόρη του στο μέλλον και την ακολουθεί ως πνεύμα προκειμένου να καταλάβει το σώμα της.

Χρόνια αργότερα, οι Black Bulls, υπό την επίβλεψη του αρχηγού τους Yami Sukehiro, θα βρεθούν στα ερήπια ενός κάστρου προκειμένου να εκπαιδευτούν και να ολοκληρώσουν μια αποστολή που δόθηκε από το βασίλειο. Κατά την διάρκεια της αποστολής, ο Yami εισέρχεται μέσα σε ένα δωμάτιο και όταν η ομάδα τον ακολυθεί διαπιστώνει πως ο αρχηγός τους έγινε νεώτερος και δεν έχει ανάμνηση της μεγαλύτερης ηλικίας τους. Την ίδια στιγμή, ένας μυστηριώδης μάγος εξαπολύει επίθεση στο Βασίλειο. Πλέον, ο κύριος στόχος μας είναι να βρούμε τι συνέβει στον αρχηγό μας και να συμμετέχουμε σε μικρότερες αποστολές προκειμένου να σώσουμε το βασίλειο από βέβαιη καταστροφή.

Το Story Mode είναι αρκετά μικρό και ίσως μας κάνει να ζητάμε κάτι παραπάνω. Παίζοντας χαλαρά θα το ολοκληρώσουμε στις 2 ώρες και ίσως κάμποσες παραπάνω αν προτιμήσουμε να ολοκληρώσουμε και τα side missions για κάθε αποστολή (Hard Mode, παιχνίδι με διαφορετικό χαρακτήρα κλπ). Στην πλειοψηφία τους οι αποστολές μας βάζουν ενάντια σε άλλους ήρωες ή κακούς της σειράς, ή ενάντια σε τερατάκια που δεν θα αποτελέσουν ιδιαίοτερο πρόβλημα.

Στον πυρήνα του, το Quartet Knights είναι ένα multiplayer παιχνίδι που εστιάζει στην πρόοδο και τα καταρθώματά μας κατά την διάρκεια και στο τέλος ενός αγώνας. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε το είδος των αγώνων και του gameplay γενικότερα, θα λέγαμε πως πρόκειται για μια μεταφορά του Overwatch ή του Paladins στον χώρο των anime. Οι χαρακτήρες χωρίζονται σε διαφορετικές κλάσεις που σπάνια κάνουν την διαφορά στο πεδίο της μάχης. Υπάρχουν χαρακτήρες που μοιράζουν ικανότητες και heals στους συμπαίκτες τους αλλά είναι πιο αδύναμες από τις αντίστοιχες των Relics που εμφανίζονται στο πεδίο μάχης. Η μόνη αισθητή διαφορά εντοπίζεται στο είδος των επιθέσεων – δηλαδή σώμα-με-σώμα ή από απόσταση – που αξιοποιούνται καλύτερα και με την ύπαρξη του auto-aim.

Το σύστημα μάχης μοιάζει ρηχό, με αρκετά πρόχειρα στοιχεία και μηχανισμούς που θα μπορούσαν να είναι πιο καλοδουλεμένοι ή βελτιωμένοι. Έχω δει πολλούς παίκτες να συγκρίνουν το παιχνίδι με το Shinobi Striker και να το θεωρούν καλύτερο σε αρκετούς τομείς. Αντίθετα, θεωρώ πως το Quartet Knights έχει αρκετά προβλήματα όπως στην μετακίνηση του χαρακτήρα και στο «βάρος» που έχει κάθε χτύπημά μας. Τόσο το τρέξιμο και η περιπλάνηση, όσο και από τα απλά χτυπήματα μέχρι και τις ειδικές ικανότητες, δεν έχουν την σημασία που θα θέλαμε. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, φανταστείτε να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, σε μια μεγάλη μάχη και να σκοτώνετε εχθρούς εδώ και εκεί ή να σκοτώνεστε ξαφνικά, χωρίς να καταλάβετε τι έγινε αφού το feedback από τα χτυπήματα ήταν σχεδόν λειψό.

Οι αγώνες στους οποίους θα συμμετέχουμε μοιάζουν με εκείνους που θα δούμε στο Overwatch. Δύο ομάδες των τεσσάρων παικτών θα βρεθούν αντιμέτωπες σε έναν χάρτη με μια διαφορετική αποστολή κάθε φορά. Την μια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε την περιοχή μας από αντίπαλους παίκτες, την άλλη να μαζέψουμε έναν θησαυρό ενώ άλλες φορές απλά θα πρέπει να βγούμε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η σύνδεση κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού δεν είναι πάντα σταθερή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε γρήγορα κάποιον αγώνα ή να έχουμε κολλήματα και άλλα προβλήματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Συνήθως, δημιουργούμε ένα δωμάτιο και περιμένουμε παίκτες να συνδεθούν μαζί μας για να ξεκινήσουμε. Σε όσες θέσεις δεν υπάρχουν παίκτες, bots γεμίζουν την απουσία τους υποβαθμίζοντας την ποιότητα των αγώνων.

Δύο από τα πιο θετικά στοιχεία είναι τα γραφικά και η απόδοση. Οπτικά, το Black Clover Quartet Knights παραμένει πιστό στην ποιότητα της αντίστοιχης τηλεοπτικής σειράς φέροντας πανέμορφα τρισδιάστατα γραφικά και πεντακάθρα χρωματιστά σχέδια που μοιάζουν κατά μία έννοια σε εκείνα του Dragon Ball FighterZ. Βέβαια, δεν κρύβω πως παρατήρησα ορισμένα προβλήματα σε μερικά ασήμαντα στοιχεία του παιχνιδιού όπως το Lip Sync σε διάφορα Cutscenes ή την ύπαρξη στατικών εικόνων για την εξιστόρρηση – τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία.

Σε Mid/High-End συστήματα τα FPS παραμένουν σταθερά στα 60 στις μέγιστες ρυθμίσεις. Ακόμα και με πολλά ξόρκια να εξαπωλύονται ταυτόχρονα στην οθόνη μας, δεν εντοπίσαμε προβλήματα όπως κολλήματα και πτώσεις πέρα από εκείνα της κακής συνδεσιμότητας. Στο σύστημά μας, που αποτελείται από έναν Intel Core i5-4690@3.5GHz, μία NVIDIA GTX 1060 3GB και μνήμη RAM των 8GB, δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα στο gameplay. Τέλος, ο χειρισμός, παρόλο που μιλάμε κυρίως για ένα παιχνίδι ξύλου, προτείνεται με πληκτρολόγιο και ποντίκι για καλύτερη στόχευση και μετακίνηση.

Το Black Clover Quarter Knights κυκλοφόρησε σε μια δύσκολη περίοδο για τα anime-based παιχνίδια. Ο τίτλος προσπαθεί να βρει θέση σε ένα είδος που βρίσκεται σε ύφεση και δύσκολα βρίσκει αντίκρυσμα στους PC Gamers. Ο πρόσφατος τίτλος της Bandai Namco δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει πέρα από την εμφάνισή του και περιέχειστοιχεία που το καθιστούν βαρετό και μονότονο στο μεγαλύτερο κομμάτι του gameplay και των μηχανισμών του. Ακόμα και για τους φίλους της σειράς, θεωρείται μια σεβαστή προσπάθεια ώστε να γίνει η σειρά πιο γνωστή στο ευρύ κοινό χωρίς όμως να παράγει ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Το Black Clover Quarter Knights είναι διαθέσιμο στο Steam στην τιμή των 49,99€.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco Entertainment Europe (Greece) για την παροχή του Review Code.

Black Clover Quartet Knights - PC Review
ΙΣΤΟΡΙΑ6
GAMEPLAY7.5
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ5.5
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ4.9
6.5Μέτριο
Reader Rating: (0 Votes)
0.0