Όταν κάποιος μιλήσει για PC gaming το μυαλό πολλών παιχτών θα πάει αμέσως σε όλα εκείνα τα παιχνίδια που μας κρατάνε για ώρες πάνω από ένα πληκτρολόγιο. Συνήθως, τα παιχνίδια αυτά πέφτουν στα είδη των Competitive FPS ή στα Multiplayer Online Battle Arena Games, γνωστά και ως MOBA. Το League of Legends, το Dota 2 αλλά και το Heroes of the Storm είναι εκείνα τα παιχνίδια που έχουν αγαπηθεί μέχρι σήμερα από εκατομμύρια παίχτες σε όλο τον κόσμο και αποτελούν έναν λόγο για να δούμε τα βιντεοπαιχνίδια με ένα πιο σοβαρό ύφος. Έχουμε δει επαγγελματίες παίχτες να συμμετέχουν στα μεγαλύτερα τουρνουά και να φεύγουν με μεγάλα χρηματικά ποσά και δόξα η οποία τους ακολουθά για αρκετό καιρό.

Από την άλλη, έχουμε το Steam με την μεγάλη του συλλογή και τα χιλιάδες παιχνίδια που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Οι προηγούμενες μέρες ωστόσο, ανέδειξαν ένα νέο παιχνίδι που κυκλοφόρησε στο Steam Early Access και από πολλούς θεωρείται η νέα βαρυσήμαντη προσθήκη στην οικογένεια των MOBA. Το Battlerite είναι ένα παιχνίδι από την Stunlock Studios, εταιρεία υπεύθυνη για άλλα Isometric Competitve παιχνίδια όπως το πρώτο Bloodline Champions και το Dead Island Epidemic που έκλεισε πριν μερικούς μήνες, και είναι μέχρι στιγμής ένας από τους Top Trending τίτλους στο Steam.

To Battlerite είναι ένα Isometric Action Team Arena Brawler που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα μιας και επικεντρώνει στις μάχες μεταξύ των παιχτών και παρακάμπτει όλα τα προαπαιτούμενα όπως καταστροφή πύργων και ολοκλήρωση αποστολών. Ομάδες των δύο ή τριών παιχτών έρχονται αντιμέτωπες σε μια αρένα και ο στόχος τους είναι απλός: να σκοτώσουν όλους τους αντιπάλους τους. Σε αντίθεση με τα γνωστά MOBA, το Battlerite δεν έχει Hero Levels, πύργους, αντικείμενα για να αγοράζουμε στους χαρακτήρες και μικρά mobs. Το gameplay είναι φαινομενικά απλό αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ενγρήγορση για να ανταπεξέλθουμε στις μάχες. Οι ήρωες έχουν μια πληθώρα από ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν χρειάζεται να μαζέψουμε πόντους εμπειρίας για να τις ξεκλειδώσουμε.

Η προιστορία της Stunlock Studios με το είδος φαίνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και Seasons για εκείνους που επιθυμούν να ανεβάσουν το Rank τους ακόμα και μέσα στην περίοδο του Early Access. Μετά από κάθε Rank και Account Level, μας δίνεται ένα Gold ή Silver Chest που περιέχει όπλα, Skins, Emotes και Avatar Pictures για τον λογαριασμό και τους χαρακτήρες μας – ίδιο σύστημα με εκείνο των Lootboxes του Overwatch. Αν και η ποικιλία των ηρώων δεν είναι μεγάλη, είναι μια καλή κίνηση για να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι.

Στο Early Access Build, το Battlerite μας δίνει μόνιμη πρόσβαση σε όλους τους 15 ήρωες αλλά και σε όλους εκείνους που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του θα κυκλοφορήσει ως Free-to-play οπότε αναμένεται να δούμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε αλλού όπως κλειδωμένους ήρωες, Ultimate Skins και άλλα πολλά. Αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για αρκετούς παίχτες μιας και από την ημέρα κυκλοφορίας του βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση. Στο σύνολο, οι παίχτες ανέρχονται στους 56,638 και ο αριθμός αυτός φαίνεται να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

 

Μπορεί να μην φτάνει ακόμα τα νούμερα του League of Legends ή του Dota αλλά δεν αποκλείεται μετά την κυκλοφορία του να δούμε περισσότερους παίχτες να το επισκέπτονται. Για παράδειγμα, το Paladins έτρεξε από 1,022,207 παίχτες μετά το άνοιγμά του στο κοινό.

Μετά από μερικούς αγώνες, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το Battlerite θα κάνει όσους μίσησαν τα MOBA να τα ξαναγαπήσουν. Κάθε αγώνας είναι σύντομος (5 λεπτά περίπου) και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Επιπλέον, η αγορά στα πλαίσια του Early Access μας δίνει τον τίτλο του «Founder» και μόνιμη πρόσβαση στους τωρινούς αλλά και μελλοντικούς ήρωες. Αν και εσείς δεν μπορείτε να περιμένετε, θα βρείτε το Battlerite στην αγαπημένη μας πλατφόρμα του Steam, στην τιμή των 17,99€ μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου (19,99€ η κανονική τιμή).