Πρόσφατα ενημερωθήκαμε μέσω ενός δελτίου τύπου για ένα πολύ ενδιαφέρον smartphome παιχνίδι με όνομα Basketball Duel. Ένα παιχνίδι 2 Ελλήνων προγραμματιστών το οποίο φέρνει πίσω τις παλιές καλές στιγμές των «finger basket» παιχνιδιών. Αυτά τα old-school μπάσκετ παιχνίδια για πολλούς μπορεί να είναι άγνωστα, ιδιαίτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα ποδοσφαιράκια οπότε θα σας βοηθήσω με την παρακάτω εικόνα.

VINTAGE_1968_CADACO_REAL_BASKETBALL_IN_MINIATURE_MODEL_NUMBER_165_FLOOR_BASKETS_SCORE_BOARDS[1]

Την εικόνα που βλέπετε παραπάνω προσπαθεί να μεταφέρει το Basketball Duel στα κινητά μας και στα Tablets μας. Μπορείτε να παίξετε μόνοι σας ενάντια στο AI ή να παίξετε με έναν φίλο στην ίδια συσκευή, ο ένας απέναντι στον άλλον. Φυσικά η δεύτερη επιλογή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα από τις 2.

Το παιχνίδι βάζει τους παίκτες αντιμέτωπους, με τον νικητή να είναι αυτός που θα σκοράρει τα περισσότερα καλάθια χρησιμοποιώντας τις τρύπες του ταμπλό. Φυσικά είναι αρκετά ανταγωνιστικό αφού απαιτείται ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να πατήσεις το σωστό κουμπί της σωστής θέσης πιο γρήγορα από τον αντίπαλο σου.

1501202311103251[1]

Το Basketball Duel αν και ένα απλό smartphone game προσφέρει ρεαλιστική φυσική στην κίνηση της μπάλας και όμορφα 3D γραφικά τα οποία τρέχουν πολύ ομαλά ακόμα και στα low end κινητά/tablets που το δοκίμασα.

Παρακάτω τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού:

  • Παίξε με τον φίλο σου στην ίδια συσκευή ή προπονήσου ενάντια στα δύο επίπεδα δυσκολίας της Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Παίξε το κλασσικό παιχνίδι.
  • Κέρδισε τρία από τα πέντε παιχνίδια στο τουρνουά και απέκτησε την μέγιστη εμπειρία.
  • Τέσταρε τις αντοχές σου με δύο βαθμίδες Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Το ιδανικό παιχνίδι για την παρέα.
  • Ρεαλιστική προσομοίωση της Φυσικής.
  • Μοναδικά γραφικά.
  • Εύκολο να το μάθεις αλλά δύσκολο να το κατακτήσεις, πραγματική αναβίωση της εμπειρίας των ρετρό επιτραπέζιων παιχνιδιών μπάσκετ της δεκαετίας του 80.

To Basketball Duel θα το βρείτε και στις τρεις γνωστές πλατφόρμες( Android, iOS, Windows Store) στην τιμή των 0.99 Ευρώ, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και μια Lite ad supported έκδοσή που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν. Αν έχετε παρέα και ψάχνετε να παίξετε κάτι στο Tablet σας ρίξτε του μια ματιά, δεν θα χάσετε!

Το παιχνίδι έχει αναπτυχθεί από τον Δημήτρη Χριστόπουλο και τον Γαβριήλ Γκουρδόγλου, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για μια πιο γεμάτη εικόνα από το gameplay του.