Η Ubisoft φαίνεται να έχει διαμορφώσει μια καλή πορεία με το Assassin’s Creed Odyssey, ειδικά μετά την προσθήκη του Story Creator Mode. Μέσω αυτού του χρήσιμου εργαλείου μπορούμε να φτιάξουμε ότι σενάρια επιθυμούμε με συνοδευτικές αποστολές ικανές να επεκτείνουν την διασκέδαση και τον χρόνο που θα δαπανήσουμε στον κόσμο της Αρχαία Ελλάδας. Αλλά όπως έχει δείξει η ιστορία, οι παίκτες πάντα θα βρίσκουν παραπάνω όφελος σε τέτοια εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Creator Mode οι παίκτες έχουν δημιουργήσει Quests που τους επιτρέπουν να μαζεύουν αντικείμενα και πόντους εμπειρίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και με αρκετά μεγάλη ευκολία. Αυτό όμως είναι κάτι που η Ubisoft δεν θέλει να βλέπει στα παιχνίδια της.

Με μια πρόσφατη ανακοίνωσή της στα Forum του παιχνιδιού, η ομάδα ανάπτυξης γράφει:

Αυτά τα στοιχεία εκμετάλλευσης θέτουν τον κίνδυνο αλλοίωσης της συνολικής ποιότητας, και του σκοπού του Story Creator Mode και έχουν ως αποτέλεσμα την επισκίαση της δημιουργικής, ενδιαφέρουσας, και φανταστικής κοινότητας και των ιστοριών που έχουν δημοσιευτεί.

Η Γαλλική εταιρεία ευελπιστεί να αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται αλλάζοντας τους Όρους Χρήσης, και «μοιράζοντας» αποκλεισμούς σε παίκτες που θα συνεχίσουν να δημιουργούν αντίστοιχα σενάρια. Και αν νομίζουμε ότι αυτή η ποινή είναι υπερβολική για ένα Single-player παιχνίδι, καλό θα ήταν να θυμηθούμε πως η Ubisoft πουλάει μέσω του Shop της και XP Boosts.

Μέχρι να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα η Ubisoft θα συνεχίσει να κάνει ανακοινώσεις και αλλαγές.