Η Bohemia Interactive λάνσαρε μια νέα, δωρεάν ενημέρωση για το Arma 3, η οποία προσθέτει ένα νέο competitive multiplayer mode. Μαζί με την ενημέρωση δόθηκε στην δημοσιότητα και ένα νέο trailer.

Με τίτλο Warlords, το νέο mode τοποθετεί τους παίκτες σε δύο ομάδες με κύριο στόχο την κατάκτηση του αντίπαλου στρατοπέδο. Οι παίκτες θα γίνουν μέλη του NATO ή της CSAT και θα πρέπει να κατακτήσουν διάφορες τοποθεσίες πάνω στο χάρτη, οι οποίες ανοίκουν σε NPC AI δυνάμεις από την Οργάνωση AAF. Συνδέοντας τα τμήματα, οι αντίπαλοι μπορούν να καταστρόσουν σχέδια και διαδρομές από την βάση τους στην αντίπαλη με απώτερο σκοπό την διάλυση και κατάκτηση του αντίπαλου στρατοπέδου.

Κατά την διάρκεια ενός αγώνα οι παίκτες μπορούν να μαζέψουν Command Points τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φέρουν περισσότερα οχήματα, νέα όπλα και εξοπλισμό, ενισχύσεις, ή να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες και στρατηγικές για την ομάδα τους.

Τέλος, η ενημέρωση 1.86 προσθέτει το πακέτο οπλισμού ADR-97 ως επίσημο αντικείμενο στο παιχνίδι – και όχι ως mod όπως ήταν μέχρι πρότινος. Επιπλέον, πέντε νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους και φέρνουν τα χαρακτηριστικά από πέντε δημιουργούς του ARMA.