Απολύσεις έλαβαν χώρα στην Respawn Entertainment

Η ομάδα ανάπτυξης του Apex Legends, Respawn, φαίνεται να πραγματοποίησε απολύσεις σύμφωνα με αναφορές που έγιναν σήμερα ότι οι εργαζόμενοι, ειδικά αυτοί στην ομάδα του Apex Legends, έχουν χάσει τις δουλειές τους.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που επηρεάστηκαν, όπως ο σχεδιαστής επιπέδων Aaron Stump και ο ανώτερος συγγραφέας Peter Stewart, εξέφρασαν τη θλίψη και την αλληλεγγύη τους με όσους επηρεάστηκαν από τις απολύσεις.

Μια από αυτούς που επηρεάστηκαν, η επικεφαλής των παγκόσμιων μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Apex Legends, Alex Ackerman, μοιράστηκε την αποχώρησή της μετά από πέντε χρόνια στο Respawn, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για το χρόνο της στο παιχνίδι και την κοινότητα. Παρά τις απολύσεις, ούτε η Respawn ούτε η EA έχουν ανακοινώσει επίσημα την κατάσταση ή την έκταση του αντίκτυπου στην ομάδα.

Αυτές οι απολύσεις είναι πιθανότατα μέρος των ευρύτερων προσπαθειών αναδιάρθρωσης της EA, που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο, οι οποίες στόχευαν να μετατοπίσουν την εστίαση από τις αδειοδοτημένες IP σε ιδιόκτητες. Ως αποτέλεσμα, ένα FPS Star Wars που φέρεται να αναπτύσσεται στην Respawn ακυρώθηκε.