Μετά από ερευνά που έκανε η  εταιρία Crittercism, έχουμε πλέον αποτελέσματα πως το Android είναι πιο σταθερό από το iOS της Apple. Οι συγκρίσεις έγιναν στα πιο πρόσφατα λειτουργικά που είναι το Android 5 (Lollipop) και iOS 8 της Apple.

Android

Εδώ και πολλά χρόνια οι περισσότεροι προτιμούν τα iPhone για το λόγο ότι προσέφεραν πιο σταθερό λειτουργικό, κάτι που δεν μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε.

Το Android είναι ένα λειτουργικό ανοιχτού κώδικα και φιλοξενείται από πάρα πολλές εταιρίες. Ενώ η Google έχει ζητήσει αρετές φορές όλα τα κινητά να έχουν «Pure Android», οι εταιρίες είχαν την αντίρρηση και έβγαζαν πάντα το δικό τους UI (περιβάλλον εργασίας) με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλές ασυμβατότητες στα προγράμματα. Aπο την άλλη η Apple είχε την άνεση να έχει τα δικά της μοντέλα με αποτέλεσμα το λειτουργικό να τρέχει με μεγάλη σταθερότητα.

Μετά από πολλά χρόνια διαμάχης στην σταθερότητα λειτουργικού, πλέον το Android έχει προβάδισμα και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τα αποτελέσματα της Crittercism δείχνουν πως το Android έχει ένα crash rate στα 2% ενώ  το iOS ανεβαίνει στα 2,2. Πολυ καλά νέα για τους Android fans.