Ανακοινώθηκε το Code Geass: Rozé of the Recapture

Η Disney+ ανακοίνωσε πως ένα νέο anime της σειράς Code Geass θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα της τον Ιούνιο με τίτλο Code Geass: Rozé of the Recapture.

Το Code Geass: Rozé of the Recapture θα αποτελείται από τέσσερις ταινίες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν υπό τη μορφή 12 επεισοδίων. Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ιαπωνικούς κινηματογράφους στις 10 Μαΐου, η δεύτερη στις 7 Ιουνίου, η τρίτη στις 5 Ιουλίου και η τέταρτη στις 2 Αυγούστου.

Η σειρά ξεκίνησε με το Code Geass: Lelouch of the Rebellion που ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού αντιήρωα με το όνομα Lelouch Lamperouge, ο οποίος αποκτά ένα μυστηριώδες δώρο που του επιτρέπει να επιβάλλει την απόφασή του στους άλλους. Το δώρο αυτό ονομάζεται “Geass” και δίνει στον πρωταγωνιστή τη δύναμη να ελέγχει τους ανθρώπους με τις εντολές τους.

Η σειρά εξελίσσεται σε έναν μελλοντικό κόσμο όπου η Βρετανία (που στη σειρά ονομάζεται Britannia) έχει κατακτήσει μεγάλα τμήματα του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Η σειρά προσφέρει έναν συνδυασμό πολιτικών συνομοσιών, ρομαντικές υποθέσεις και φιλοσοφικές ερωτήσεις για την εξουσία και τη δικαιοσύνη αλλά και μάχες με mechs.

Το “Code Geass: Lelouch of the Rebellion” αποτελείται από δύο σεζόν, με το “Lelouch of the Rebellion” και το “Lelouch of the Rebellion R2”, καθώς και αρκετά side stories, manga και spin-offs. Η σειρά έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό και έχει αποκτήσει μια πολύ αφοσιωμένη βάση θαυμαστών.