Ανακοινώθηκε η ίδρυση του BulletFarm Studio

Ο David Vonderhaar, πρώην διευθυντής σχεδιασμού του Call of Duty: Black Ops, ανακοίνωσε την ίδρυση της BulletFarm, ενός νέου AAA game studio, μετά την αποχώρησή του από την Treyarch το προηγούμενο καλοκαίρι.

Το στούντιο, το οποίο χρηματοδοτείται από την κινεζική εταιρεία παιχνιδιών NetEase, θα λειτουργεί απομακρυσμένα με ένα γραφείο στο Los Angeles.

Το πρώτο έργο της BulletFarm θα είναι ένα AAA παιχνίδι πρώτου προσώπου, κατασκευασμένο στη Unreal Engine 5, και θα εκτυλίσσεται σε ένα πρωτότυπο σύμπαν με έμφαση στο co-op gameplay.

Ο Vonderhaar, γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά Black Ops κατά τη διάρκεια των 18 χρόνων του στην Treyarch, θα ηγηθεί του στούντιο.

Παρόλο που δεν αναφέρονται ειδικές λεπτομέρειες για το είδος του παιχνιδιού, ο Vonderhaar υπογραμμίζει ότι το έργο θα προσφέρει μια “φρέσκια προσέγγιση” στο gameplay πρώτου προσώπου και θα είναι “κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό” από την προηγούμενη δουλειά του.

Εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την εξερεύνηση πλούσιων χαρακτήρων, ακριβών μηχανισμών, εμβαθυμένης αφήγησης και δράσης σε συνεργασία με τη NetEase, η οποία έχει παράσχει στο στούντιο υποστήριξη για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών για το παιχνίδι.