Σε ένα νέο βίντεο σήμερα, η Nintendo αποκάλυψε το Nintendo Switch Lite, μια φορητή συσκευή ικανή να αναπαράγει τα πρόσφατα Nintendo Switch παιχνίδια σε Portable Mode. Το Nintendo Switch Lite κυκλοφορεί στις 20  Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα, μαζί με μια θήκη μεταφοράς και αυτοκόλλητο οθόνης.

Σε αντίθεση με το Nintendo Switch που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 η νέα συσκευή είναι μονοκόμματη και δεν προσφέρει δυνατότητα Docked Mode. Έχει ενσωματωμένα χειριστήρια, είναι μικρότερη σε μέγεθος αλλά μπορεί να αναπαράγει όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στο Switch χωρίς προβλήματα σε Portable Mode.

O Doug Bowser, o νέος πρόεδρος της Nintendo of America δήλωσε:

Η προσθήκη του Nintendo Switch Lite δίνει στους παίκτες περισσότερο χρώμα και εύρος τιμών. Τώρα οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν όποιο σύστημα τους ταιριάζει και το σύστημα που επιθυμούν για να παίζουν τα αγαπημένα τους NS παιχνίδια.

Μαζί με τα τρία βασικά χρώματα, το Nintendo Switch Lite θα κυκλοφορήσει και τις Zacian & Zamazenta Editions στις 8 Νοεμβρίου ως συνοδεία των δύο επερχόμενων Pokemon Sword & Shield. Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός αυτών των συλλεκτικών κονσολών οπότε…το νου σας!

Τέλος, οι κάτοχοι των Nintendo Switch και Nintendo Switch Lite θα μπορούν να απολαύσουν τίτλους όπως τα Super Mario Maker 2, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, και Super Smash Bros. Ultimate μέσω του Nintendo Switch Online αλλά και της Local Multiplayer λειτουργίας τους.

H νέα συσκευή προορίζεται στους λάτρεις του Portable Gaming αλλά και σε όσους θέλουν να προσφέρουν ένα μοναδικό δώρο στους φίλους τους. Φυσικά, μιας και η Nintendo είναι γνωστή για την εμπειρία της στις φορητές κονσόλες, το Switch Lite αναμένεται να είναι ένα ακόμα άριστο δημιούργημά της.

Η Nintendo έδωσε στην δημοσιότητα και ένα Nintendo Switch Comparison Website. To Lite αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τιμή των 199€.