[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15/5/2020] Η Paradox Interactive ανακοίνωσε σήμερα πως το
Crusader Kings III θα κυκλοφορήσει για PC μέσω Steam, Microsoft Store, και Paradox Store, την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στην τιμή των €49.99.

Μαζί δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα παρακάτω trailer:

[ΑΡΧΙΚΟ: 19/10/2019] H Paradox Interactive ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της PDXCON 2019 το νέο Crusader Kings III για τα PC. Ο τίτλος, σε αντίθεση με το Surviving the Aftermath θα κυκλοφορήσει στο Steam μέσα στο 2020.

Ο υπεύθυνος του παιχνιδιού, Henrik Fahraeus δηλωσε:

Tο Crusader Kings III είναι ένας μεγάλος μεσαιωνικός προσομοιωτής, στον οποίο μπορείτε να γίνεται ο κυβερνήτης που πάντα ονειρευόσασταν – αλλά με ένα βασικό βαθμό δυσκολίας. Βλέποντας το δεύτερο παιχνίδι να γίνεται ικανοποιητικά διαδεδομένο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι η φιλικότητα προς το χρήστη δεν ήταν ποτέ ο πρωταρχικός μας στόχος. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό με έναν εξίσου απαιτητικό τίτλο.

Το Crusader Kings III είναι το sequel του κλασσικού παιχνιδιού από την Paradox Development Studio. Με την ίντριγκα, το δράμα, και τις σημαντικές αποφάσεις να εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο, το νέο παιχνίδι της σειράς είναι το πρώτο βήμα προς μια νέα γενιά παιχνιδιών στρατηγικής, με τρισδιάστατα μοντέλα και έναν πιο λεπτομερή χάρτη. Σχεδιασμένο για τους βετεράνους αλλά και νεότερους παίκτες, το CK3 υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο μας παιχνίδι στρατηγικής.

Παρακάτω δίνεται και το αντίστοιχο announcement trailer: