Αναφορά: H Blizzard θα συνεργαστεί ξανά με την NetEase

Η Blizzard φαίνεται να αναβιώνει τη συνεργασία της με τον κινεζικό εκδότη παιχνιδιών NetEase για την επανεισαγωγή τοπικών server στην χώρα, μετά τη λήξη των συμφωνιών αδειοδότησης και την αναστολή των περισσότερων υπηρεσιών παιχνιδιών στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2022.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Blizzard και NetEase, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο της 15χρονης συνεργασίας τους, ο γίγαντας του gaming βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις για να επαναφέρει τους τίτλους του, συμπεριλαμβανομένων των Overwatch, World of Warcraft, Diablo και Starcraft, στην κινεζική αγορά ειδικά μετά την αγορά της από την Microsoft.

Η ανανέωση της συνεργασίας αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι μήνες, καθώς η Blizzard στοχεύει στην επαναλειτουργία servers και υπηρεσιών μέσω της NetEase.

Το 2023 χαρακτηρίστηκε από σημαντικές προκλήσεις για τη Blizzard, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των εργασιών της στην Κίνα, της εξαγοράς από τη Microsoft και της αποχώρησης του CEO Bobby Kotick. Η αναζωπύρωση της συνεργασίας με τη NetEase σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στις προσπάθειες της Blizzard να επαναεισέλθει ξανά στην κινεζική αγορά.