Φαίνεται ότι η AMD έχει στα χέρια της μια μήνυση που αφορά την σειρά των “bulldozer” CPU. Η μήνυση αναφέρεται στην παραπλανητική διαφήμιση της AMD όπου παρουσίαζε 8πύρηνους επεξεργαστές. Αντ΄ αυτού οι επεξεργαστές ήταν 4πύρηνοι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα μοναδικό design που έδινε την αίσθηση ότι υπάρχουν 2 ξεχωριστοί πυρήνες αντί για ένας. Το κάθε module ενός bulldozer διαβαζόταν ως 2 ξεχωριστοί πυρήνες από τα windows. Παρόλα αυτά οι πυρήνες είχαν ένα μόνο κοινό FPU (Floating-point Unit).

Από την αντίθετη μεριά οι επεξεργαστές της Intel έχουν ένα διαφορετικό design που ανεξαρτητοποιεί τα FPU.

powered_by_amd_fx_background_by_thegameadventurersco-d7vy0sn

Η μήνυση έχει να κάνει και με το σχέδιο που δεν δίνει την δυνατότητα στον κάθε πυρήνα να δουλεύει ξεχωριστά από το οποίο προκύπτει μείωση στις επιδόσεις. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι κύριος στόχος της μήνυσης είναι η παραπλάνηση στην διαφήμιση των bulldozer CPU και η μη διευκρίνιση των χαρακτηριστικών αυτών των CPU.

Όλες οι παραπάνω αναφορές επιβαρύνουν κατά πολύ την AMD ως προς το τμήμα υποστήριξης δικαιωμάτων πελατών Αμερικής και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη απώλεια από τα έσοδά της. Την μήνυση μπορείτε να την βρείτε εδώ.