Η NIS America είναι μια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας παιχνίδια της. Με πρώτη ματιά μοιάζουν με indie έργα αλλά όσο περισσότερα παίζουμε διαπιστώνουμε με τον καιρό πως πρόκειται για κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε με τίποτα να ξεχάσουμε τις εκατοντάδες ώρες που μας πρόσφερε η σειρά Disgaea, ούτε την ένταση και την ασταμάτητη δράση του Ys, αλλά ούτε και τον διηγηματικό θησαυρό του Danganronpa.

Τα παραμύθια και οι ιστορίες είναι απαραίτητα στοιχεία που συνθέτουν ένα RPG. Οι παίκτες μπορούν να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες και να θελήσουν να τους καθοδηγήσουν μέχρ το τέλος με τις κατάλληλες επιλογές. Αλλά ένα καλό παραμύθι, πρέπει να συνοδεύεται και από εξίσου ελκυστικές εικόνες, που ως απώτερο σκοπό έχουν να διαμορφώσουν την μορφή του κόσμου και των χαρακτήρων στο μυαλό μας ώστε να φτιάχνουμε ανενόχλητοι την δική μας εκδοχή της ιστορίας. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να κάνει και το νέο αφηγηματικό action platformer, The Liar Princess and the Blind Prince.

Όταν πρωτοείδα το The Liar Princess, αυτό που με τράβηξε αμέσως ήταν το σχέδιό του. Οι ‘σέπια’ χρωματισμοί αγκαλιάζουν το πορτραίτο του εικονικού βιβλίου, ενώ διακοσμούνται με δόσεις χρωμάτων, πινελιών και χειροποίητων ηρώων. Τα σχέδια των χαρακτήρων απόδίδονται με έναν τρόπο που θα βλέπαμε στις ζωγραφιές ενός μικρού παιδιού, όπως αυτή του λύκου που έχει και τα δύο του μάτια σε μια μεριά αλλά διατηρεί πιστά την εμφάνιση του αιμοβόρου ζώου.

Η ιστορία μας ταξιδεύει σε ένα βασίλειο. Μια λύκαινα με πανέμορφη φωνή τραβάει την προσοχή ενός πρίγκιπα που μαγεύεται από το τραγούδι της. Ένα ατύχημα όμως, προκαλεί την λύκαινα να τραυματίσει τον πρίγκιπα και να του στερήσει την όρασή του. Γεμάτη ενοχές, και ψάχνοντας τρόπο να διορθώσει το λάθος της, η λύκαινα εισβάλλει στα βάθη του κάστρου προκειμένου να βρει τον πρίγκιπα ο οποίος είναι πλέον φυλακισμένος λόγω της αναπηρίας του.

Χωρίς να αντέχει το κακό που του προκάλεσε, επιστρέφει στο δάσος ανταλλάζοντας την φωνή της με μια ευκαιρία να γιατρέψει τα μάτια του πρίγκιπα. Για να το κάνει αυτό όμως, πρέπει να τον συνοδέψει μέσα από επικίνδυνα μονοπάτια και να τον προστατεύσει από ενδεχόμενες επιθέσεις ζώων και τεράτων. Ωστόσο, για να μπορέσει να έχει την εμπιστοσύνη του, η λύκαινα θα μεταμορφωθεί σε μια νεαρή πριγκίπισσα και θα μπορεί να αλλάζει μορφές για να αντιμετωπίζει τους κινδύνους. Έτσι, η νεαρή πριγκίπισσα ελευθερώνει τον τυφλό πρίγκιπα και τον καθοδηγεί μέσα από το σκοτεινό δάσος.

Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν εμφανείς επιρροές από πιο κλασσικά παραμύθια, όπως την Μικρή Γοργόνα που ανταλλάζει την ουρά της για πόδια, αλλά έχει μια πιο σκοτεινή και σοβαρή χροιά.

Το gameplay είναι αρκετά απλό αλλά έχει στοιχεία που ενισχύουν την χημεία των δύο χαρακτήρων, και διαμορφώνει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Ως ένα puzzle platformer θα καθοδηγήσουμε τον πρίγκιπα μέσα από διάφορα επίπεδα, ενώ θα πρέπει να ξεπεράσουμε εμπόδια, εχθρούς και γρίφους. Επιπλέον, πρέπει να κρατάμε τον πρίγκιπα από το χέρι ώστε να μην χαθεί ή μην πέσει σε κάποιο κενό.

Όσο βρισκόμαστε σε ανθρώπινη μορφή μπορούμε να κρατάμε τον πρίγκιπα και να αλληλεπιδρούμε με κουμπιά και κατασκευάσματα. Η μορφή του Λύκου μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε εχθρούς ή να ξεπερνάμε δύσκολα εμπόδια αλλά απαιτεί να αφήνουμε τον πρίγκιπα μόνο του.

Μια χαριτωμένη λεπτομέρεια είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο παιδιών. Όσο κρατώνται από τα χέρια, οι δύο χαρακτήρες είναι χαμογελαστοί και χαρούμενοι, κάτι που αλλάζει αν τον αφήσουμε. Από την άλλη, αν ο πρίγκιπας πεθάνει, τότε η Λύκαινα γονατίζει και βλέπουμε την απελπισία στο πρόσωπό της, κάτι που μας χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά.

Όσο προχωράμε μέσα στο δάσος, το The Liar Princess μας παρουσιάζει περισσότερους μηχανισμούς και χαρακτηριστικά στους γρίφους του δημιουργώντας μια πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Όλα θέλουν τον χρόνο τους και πολλές φορές η απάντηση είναι πιο απλή απ’ότι φανταζόμαστε. Η δυσκολία κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, και κάθε θάνατος προέρχεται από κάποιο στιγμιαίο λάθος. Αν βέβαια, δούμε πως δυσκολευόμαστε από κάποια πλατφόρμα, τότε το ‘skip button’ έρχεται να μας βγάλει από την δύσκολη θέση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι τα glitches. Ορισμένα από αυτά ήταν απλά σφάλματα αναπαραγωγής, που διορθώνονται όσο προχωράμε, ενώ άλλα μπορεί να οδηγήσουν και στον θάνατο. Για παράδειγμα, υπήρχαν στιγμές που ο πρίγκιπας εγκλωβιζόταν στις πλατφόρμες ή κρεμιόταν από κάτω τους και δεν μπορούσαμε με τίποτα να τον επαναφέρουμε.

Το The Liar Princess and the Blind Prince είναι ένα παιχνίδι που ταιριάζει απόλυτα στο Nintendo Switch. Είναι πανέμορφο και χαριτωμένο, με εξίσου ενδιαφέρουσα και συγκινητική ιστορία. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε portable mode μιας και είναι το παραμύθι που θέλουμε να ακούσουμε πριν πέσουμε για ύπνο. Δεν είναι όμως ιστορία που θα μας προσφέρει όμορφα όνειρα αλλά θα μας προβληματίσει και θα μας προκαλέσει να σκεφτούμε αν υπάρχουν κρυφά μηνύματα. Δυστυχώς, το gameplay υστερεί σε πολλά σημεία, και η μικρή του διάρκεια μας κάνει να ζητάμε περισσότερα. Ευτυχώς όμως, είναι ένα γλυκό παιχνίδι που όλοι θα πρέπει να αποκτήσουμε κάποια στιγμή.

Το The Liar Princess and the Blind Prince είναι διαθέσιμο στο Nintendo e-Shop στην τιμή των 19,99€.

Ευχαριστούμε την NIS America για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] The Liar Princess and the Blind Prince - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ8
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ6
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ6
7.5Αρκετά καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0