H σειρά Drum Master αποτελεί από τις πλέον κλασσικές ρυθμικές σειρές βιντεοπαιχνιδιών στην Ασία. Με την δημιουργία τους το 2004, τα παιχνίδια αυτά έχουν γνωρίσει δεκάδες κυκλοφορίες και αμέτρητες επιτυχίες συγκεντρώνοντας φανς τόσο στην Ανατολή αλλά και στην Δύση. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία, το Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! είναι το πρώτο παιχνίδι στο Switch αλλά και το πρώτο που φτάνει στην Ευρώπη.

Το Taiko no Tatsujin είναι ένα ρυθμικό παιχνίδι στο οποίο χτυπάμε ένα τύμπανο σε δύο νότες, δηλαδή στην μέση του τυμπάνου και στο πλάι του. Οι νότες κινούνται στη οθόνη με τον τρόπο που έχουμε δει σε παιχνίδια όπως το Rock Band και το Guitar Hero, με το τύμπανο να λειτουργεί ως συνοδευτικό όργανο στο εκάστοτε τραγούδι. Κάθε επιτυχημένος χτύπος γεμίζει το ‘Soul Gauge’ μας και περνάμε στην επόμενη φάση εφόσον έχουμε σημειώσει μια πολύ καλή πρόοδο. Επιπλέον, έχουμε μερικές ειδικές νότες που μας δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία και ένα διάστημα «ξεκούρασης», την στιγμή που η καλή πρόοδος ξεκλειδώνει νέους χαρακτήρες και τραγούδια.

Το Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! περιέχει δύο βασικά game modes, το Taiko Mode που προορίζεται για έναν ή δύο παίκτες, και το Party Game που προσφέρει co-op ή multiplayer vs εμπειρίες για μέχρι τέσσερις παίκτες. Η λίστα των τραγουδιών που εμπεριέχονται «φωνάζει» Ιαπωνική κουλτούρα. Θα βρούμε τραγούδια από Pop, Anime, Vocaloid, Variety, κλασσική μουσική, και βιντεοπαιχνίδια ενώ επιπλέον θα βρούμε και μοναδικά κομμάτια που δημιουργήθηκαν από την Bandai Namco.  Όποιο κομμάτι και αν επιλέξουμε, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον συγχρονισμό και τις ικανότητές μας μέσα από τέσσερις διαφορετικές δυσκολίες, με την ‘Extreme’ να μας ζορίζει ιδιαίτερα.

Ένα από τα πιο ευχάριστα και εντυπωσιακά στοιχεία του τίτλου είναι τα τραγούδια που εμπεριέχονται. Θα βρούμε γνωστές επιτυχίες της Nintendo όπως το Super Mario Odyssey ‘Jump Up Super Star!’, το βασικό τραγούδι μάχης του Splatoon 2, τραγούδια από την σειρά Kirby, αλλά και τραγούδια τίτλων όπως το ‘Cha-la Head-Cha-la’ του Dragon Ball, το ‘We Are’ του One Piece και άλλα πιο πρόσφατα. Κάθε τραγούδι έχει ευχάριστους τόνους και είναι αδύνατο να μην μας αφήσει με χαμόγελα στο τέλος του. Σε αυτό συντελούν και οι χαρακτήρες που θα ξεκλειδώσουμε που ποικίλουν από μοναδικούς ήρωες αλλά και γνωστά χαριτωμένα πλάσματα όπως ο Kirby και το Squid Kid από το Splatoon.

Ένα ακόμα από τα σημαντικότερα στοιχεία των ρυθμικών παιχνιδιών είναι ο τρόπος χειρισμού. Το Drum ‘n’ Fun προσφέρει μια πληθώρα διαφορετικών τρόπων χειρισμού με πιο χαρακτηριστικό αυτόν των περιφερειακών. Η Hori, γνωστή εταιρεία δημιουργίας gaming περιφερειακών, έχει φροντίσει και για τέτοιου είδους παιχνίδια και έχει λανσάρει το αντίστοιχο τύμπανο που συνοδεύει τον τίτλο αλλά δεν είναι για τους…’ελαφράν την καρδίαν’. Εμείς χρησιμοποιήσαμε, βέβαια, τον κλασσικό τρόπο χειρισμού μέσω χειριστηρίου. Ευτυχώς, το παιχνίδι της Bandai Namco δεν έχει πολλές νότες για να έχουμε υπόψιν μας – συγκεκριμένα έχει μόνο δύο – οπότε δεν θα δυσκολευτούμε πολύ στα τρία πρώτα επίπεδα δυσκολίας. Από την άλλη, μας δίνεται η δυνατότητα χρήσης των Motion Controls από τα JoyCons με την διαφορά ότι κάθε νότα αλλάζει ανάλογα την γωνία κίνησης του χειριστηρίου.

Και ενώ στα χαρτιά ακούγεται ωραίος και διασκεδαστικός ο Joy-Con τρόπους χειρισμού, η ανακρίβεια και η δυσκολία είναι αυτά που θα μας απομακρύνουν. Αυτό είναι κάτι που παρατηρείται και στο Super Mario Party καθώς θα έχουμε χαμένα inputs ή αδυναμία εντοπισμού της γωνίας λήψης. Πιο συγκεκριμένα, αν κουνήσουμε κάθετα το Joy-Con τότε θα χτυπήσουμε την πορτοκαλί νότα ενώ αν το κάνουμε διαγώνια τότε θα χτυπήσουμε την μπλε νότα. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα μιας είτε το Switch, είτε το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτή την γωνία – γεγονός που γίνεται χειρότερο στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας.

Μαζί με το κυρίως παιχνίδι, το Party Game Mode μας παρέχει διάφορα mini-games για εμάς και τους φίλους μας και περιέχει τόσο co-op games αλλά και versus παιχνιδάκια που παραπέμπουν σε γνωστά αθλήματα, και άλλα πιο γνωστά μινι παιχνίδια που έχουμε δει αλλού. Η ποιότητά τους είναι κάτι που χρίζει συζήτησης αλλά στην πλειοψηφία τους προσφέρουν ώρες διασκέδασης για εμάς και τους φίλους μας.

Τελειώνοντας, το Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! είναι ένα κλασσικό Ιαπωνικό, χαρούμενο παιχνίδι. Εκατοντάδες χρώματα, χαριτωμένοι χαρακτήρες και εφέ γεμίζουν την οθόνη μας και μας κάνουν να μένουμε με ανοιχτό το στόμα σαν μικρά παιδιά. Ωστόσο, καμιά φορά θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα αφού τα εφέ ενίοτε θα μας αποσυντονίσουν και θα χάσουμε αρκετές νότες στην διάρκεια.

Σε γενικές γραμμές, το Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! φέρνει στην Ευρώπη μια αξέχαστη ρυθμική εμπειρία. Συνηθίζοντας τον τρόπο χειρισμού και τις επιλογές που μας δίνονται, και αφού φυσικά αποφύγουμε τα Motion Controls, τα διαθέσιμα τραγούδια και η ολοκλήρωση των Party Games γίνονται μια διασκεδαστική και ευχάριστη ασχολία που προορίζεται ως ‘σταθμός’ ανάμεσα στις μεγάλες κυκλοφορίες του μήνα.

Το Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! είναι διαθέσιμο στο Nintendo e-shop στη τιμή των 59,99€.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun! - Nintendo Switch Review
GAMEPLAY7.5
ΓΡΑΦΙΚΑ8
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7.5
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ6.5
7.5Αρκετά καλό
Reader Rating: (1 Vote)
8.0