Ένα υποτιμημένο αλλά διασκεδαστικό είδος βιντεοπαιχνιδιών είναι εκείνα των αγώνων ταχύτητας. Τα περισσότερα από αυτά χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και πραγματικούς μηχανισμούς και οργανώσεις, ενώ άλλα υιοθετούν την λογική των Arcade Games με modes που δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή. Οι κοινότητες στις οποίες οι νέες κυκλοφορίες απευθύνονται όμως, βρίσκονται ήδη σε ένα στάδιο οπού χρειάζονται νέα παιχνίδια που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε τύπο παιχνιδιού.

Το Table Top Racing: World Tour – Nitro Edition συνδυάζει την πραγματικότητα με την φαντασία αφού τοποθετεί τους παίκτες σε επιτραπέζιες πίστες αγώνων, με αυτοκίνητα που μοιάζουν να προέρχονται από κάποιο πασχαλινό αυγό ή κουτί δημητριακών. Θα βρεθούμε σε διαφορετικά και δημιουργικά σκηνικά, τα οποία όμως δεν προκαλούν την ίδια εντύπωση όσο συνηθίζουμε τον κόσμο του παιχνιδιού.

Το Table Top Racing κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 για iOS, Android, και PS Vita συσκευές. Το 2016 το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα PS4, Xbox One, και PC με τον τίτλο ‘Table Top Racing: World Tour’ ως ένα νέο παιχνίδι. Και ενώ δεν είναι κάτι που θα ακούσουμε σε συζητήσεις, το παιχνίδι κατάφερε να μαζέψει πάνω από 5 εκατομμύρια downloads σε όλες τις πλατφόρμες με αποτέλεσμα να το βλέπουμε σήμερα στην βιβλιοθήκη του Nintendo Switch.

Οι ‘mobile’ ρίζες του Table Top Racing φαίνονται από τα διάφορα modes που μας δίνονται για επιλογή και τα απαιτούμενα ολοκλήρωσής τους. Θα βρούμε πίστες που απαιτούν να λάβουμε την πρώτη θέση για να πάρουμε και τα τρία χρυσά αστέρια, με άλλα να απαιτούν έναν γρήγορο και καλό γύρο ή τον αποκλεισμό των αντιπάλων μας. Μαζί με τα Championships θα βρούμε και διάφορα Special Events που θα μας κρατήσουν απασχολημένους για πάνω από 30 ώρες. Κάθε πρωτάθλημα είναι χωρισμένο ανάλογα με τα είδη των αυτοκινήτων και πρέπει να τα ολοκληρώσουμε με την σειρά – κάτι που ίσως να μην αρέσει σε όλους.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες οχημάτων, τα Cult Classics, Street Racers, και Supercars. Με μια πρώτη ματιά θα δούμε πως τα περισσότερα από αυτά παρόλο που δεν είναι πραγματικά οχήματα, προέρχονται από άλλα που ίσως συναντήσουμε κάποια στιγμή στην άσφαλτο. Για παράδειγμα, η Baguetti προέρχεται από την Bugatti με την Fauxrari να ‘δανείζεται’ το όνομα και την εμφάνιση της Ferrari. Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος που παρά την αληθοφάνειά τους, μοιάζουν και με μικροσκοπικά παιχνίδια.

Για να ξεκλειδώσουμε όλα τα οχήματα θα πρέπει να συμμετέχουμε στο single-player, και να μαζέψουμε αρκετά in-game νομίσματα για να τα αγοράσουμε. Με αυτά μπορούμε επίσης να αγοράσουμε αναβαθμίσεις για τα οχήματά μας ώστε να λάβουμε παραπάνω ταχύτητα, καλύτερο χειρισμό, και εξαρτήματα. Η νίκη μας στα πρωταθλήματα και τα Special Events μας ανταμείβουν με ακόμα περισσότερα νομίσματα – μερικά από τα οποία μπορούμε να βρούμε και στην πίστα.

Ο καλός σχεδιασμός εντοπίζεται και στις εκάστοτε πίστες. Υπάρχουν οχτώ διαφορετικές τοποθεσίες με τέσσερις πίστες στην κάθε μία. Αντικείμενα, έπιπλα, και εργαλεία λειτουργούν ως εμπόδια, και πολλές φορές αυτά αντιστοιχίζονται στο γενικότερο περιβάλλον. Θα βρεθούμε σε κάποιο γκαράζ σπιτιού, ένα παιδικό δωμάτιο ή μια κουζίνα. Ωστόσο, παρά την μοναδικότητά τους, είναι αρκετά μικρές με αποτέλεσμα οι αγώνες να τελειώνουν αρκετά σύντομα.

Όσο για τους αγώνες, θα αποδειχθούν αρκετά απαιτητικοί ακόμα και από τα πρώτα λεπτά. Η μορφολογία των tracks μας «σπρώχνει» στο να αξιοποιήσουμε κατάλληλα την επιτάγχυνση και το φρενάρισμα. Τα οχήματα από την άλλη, δίνουν καλύτερη αίσθηση όταν είναι στην βασική τους μορφή παρά όταν έχουν αναβαθμίσεις μιας και έτσι γίνεται δυσκολότερος ο χειρισμός τους. Επιπλέον, η ύπαρξη όπλων και βοηθητικών pick-ups μας παραπέμπει σε παιχνίδια όπως το Mario Kart και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όντως ήταν απαραίτητη αυτή η προσθήκη.

Στο τεχνικό κομμάτι, το Table Top Racing: World Tour – Nitro Edition μας αφήνει με μια ‘γλυκόπικρη γεύση’. Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τον χειρισμό, ούτε δυνατότητες αφής στο Portable Mode. Τα απλά αλλά χαριτωμένα γραφικά του βοηθούν την απόδοση μιας και ποτέ δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, το αίσθημα της ταχύτητας απουσιάζει και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εφέ για την απόδοσή της.

Το Table Top Racing: World Tour – Nitro Edition είναι μια ευχάριστη single-player εμπειρία με αρκετό περιεχόμενο για τους λάτρεις του είδους. Δυστυχώς, δεν γίνεται να παραλείψουμε το μέγεθος και την επαναληπτικότητα της κάθε πίστας αλλά αυτό ίσως είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. H απλότητά του όμως, θα βοηθήσει πολλούς νέους παίκτες να εξοικειωθούν και να βρουν κάτι που να τους αρέσει σε αυτόν τον μικρό τίτλο.

[Alt-tab Galaxy] Table Top Racing: World Tour - Nitro Edition Nintendo Switch Review
GAMEPLAY7
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7.5
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ6
7Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0