H σειρά Neptunia υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνιά και παράγει ασταμάτητα τίτλους για τις κονσόλες και τους υπολογιστές μας. Τα παιχνίδια της σειράς χαρακτηρίζονται από χαριτωμένες πρωταγωνίστριες που φέρνουν φανταστικές δυνάμεις και αρκετά…ενδιαφέροντα στοιχεία. Το Super Neptunia RPG από την άλλη, διατηρεί το βασικό cast αλλά αποτελεί έναν Spin-off τίτλο που δανείζεται στοιχεία από άλλα παρόμοια παιχνίδια όπως το Valkyrie Profile -Lenneth-.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι αρκετά απλή και δεν αποτελεί κάτι καινούργιο σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Ξεκινάμε με την βασική πρωταγωνίστρια να ξυπνάει σε έναν μυστηριώδη κόσμο έχοντας αμνησία. Δεν μπορεί να θυμηθεί απολύτως τίποτα παρά μόνο το όνομά της, ενώ σύντομα συνειδητοποεί πως έχει αρκετά μεγάλη δύναμη. Αυτό, σε συνδιασμό με το βιβλίο ‘Histoire’ της δίνουν το θάρρος που χρειάζεται για να εξερευνήσει τον νέο κόσμο.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε μια από τις υπόλοιπες ‘θεές’. Κάθε μια από αυτές ξυπνάει σε μια διαφορετική πόλη, και τις εντοπίζουμε σταδιακά όσο προχωράμε την ιστορία. Για παράδειγμα, η Neptune ξυπνάει στην Lastation και αντιμετωπίζει μια μυστική οργάνωση. Αρκετά σύντομα θα συναντήσει την Noire, Blanc και Vert με τις οποίες θα πρέπει να συνεργαστεί για να νικήσει και να ανακτήσουν τις αναμνήσεις τους. Υπάρχουν αρκετές στιγμές κατά την διάρκεια της ιστορίας που θα διασκεδάσουμε ή ακόμα και θα γελάσουμε, αλλά στην πλειοψηφία των γεγονότων είναι πράγματα που σίγουρα έχουμε δει σε κάποιο παρόμοιο anime.

Η περιπλάνηση γίνεται σε δυσδιάστατη οπτική με ένα υποτυπώδες σύστημα platforming και συγκρούσεων. Για να ξεκινήσουμε την μάχη με κάποιον εχθρό θα πρέπει να τον χτυπήσουμε ή να τον ακουμπήσουμε, ή ακόμα χειρότερα να μας επιτεθεί ο ίδιος. Επιπλέον, κάθε μάχη είναι διαφορετική μιας και οι εχθροί που θα συναντήσουμε αλλάζουν κάθε φορά.

Αυτό που ίσως μας τραβήξει την προσοχή στο Super Neptunia RPG είναι το σύστημα μάχης που μοιάζει πάρα πολύ με εκεινο του Valkyrie Profile. Ωστόσο, παρά την όμοια φύση του, θα δούμε πως δεν υπάρχει η ίδια ένταση και ταχύτητα σε σχέση με τον αγαπημένο τίτλο της Square Enix. Κάθε χαρακτήρας στην ομάδα μας ξεχωρίζει από το αντίστοιχο κουμπί του χειριστηρίου. Πατώντας το δίνουμε την εντολή επίθεσης με την μόνη διαφορά πως ο χρόνος απόκρισης είναι μεγαλύτερος απ’ότι θα θέλαμε και αυτό έχει ως συνέπεια να μας διακόπτουν οι εχθροί μας και να κόβεται η ροή της μάχης.

O χειρισμός είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του Super Neptunia RPG μιας και η χαμήλη απόκριση σε συνδιασμό με τις αργές επιθέσεις υποβαθμίζουν αρκετά το σύστημα μάχης. Φυσικά, κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του επιθέσεις, όπως και μαγικές ικανότητες για να προκαλέσουμε ζημιά σε εχθρούς μας ή για να θεραπεύσουμε τις πολεμίστριές μας. Η ποικιλία των επιθέσεων και των ικανοτήτων τους διαμορφώνουν ξεχωριστές στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν σε πιο δύσκολες μάχες. Αν από την άλλη, θέλουμε μια μάχη να γίνει πιο γρήγορη, το Fast-Forward Feature μας βοηθάει να κερδίσουμε χρόνο.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αυτά που θα περιμέναμε από μια εταιρεία όπως η Artisan και η Compile Heart. Η αρτιστική προσέγγιση της εταιρείας είναι έντονα αντιληπτή και θα λέγαμε πως είναι ένα από τα πολλά θετικά στοιχεία που περιέχει ο τίτλος. Σαν κάποιος που παίζει αρκετά Smartphone Gacha RPGs, μπορώ να πω πως η αισθητική και τα γραφικά των χαρακτήρων μου θύμισαν αρκετά παιχνίδια όπως το Dragon Blaze και το Epic Seven. Η οθόνη του Switch όμως μικραίνει αρκετά τα μοντέλα και το User Interface και πολλές λεπτομέρειες περνάνε απαρατήρητες ενώ κατά την διάρκεια της μάχης το σκηνικό φαντάζει…χαοτικό.

Παρά την ομορφιά και το ελκυστικό gameplay, ο παίχτης θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή και πειραματιστεί με τους συνδιασμούς και τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή του. Όσο κατευθύνουμε τους χαρακτήρες μας μέσα στο πεδίο της μάχης θα παρατηρήσουμε πως με κάθε βήμα μας, κινούνται και τα αντίπαλα τέρατα. Εξετάζοντας την πορεία τους και γενικότερα το δρόμο που ακολουθούν, μπορούμε να αποφύγουμε μια ανούσια μάχη ή να έχουμε το πάνω χέρι. Όσο ανεβάζουμε τα επίπεδα δύναμης του χαρακτήρα μας ξεκλειδώνουμε και διάφορες παθητικές ικανότητες που μπορούμε παράλληλα να τις ενισχύσουμε μέσω των ρούχων και των όπλων που θα αποκτήσουμε μετά τις μάχες.

To Super Neptunia RPG είναι ένα περίεργο παιχνίδι που προορίζεται κυρίως σε όσους ακολουθούν την σειρά εδώ και αρκετά χρόνια. Η έκδοση των υπολογιστών είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη του PS4 και του Nintendo Switch και μας κάνει να αναρωτιόμαστε το γιατί. Η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, αλλά σε όσους αρέσει η σειρά σίγουρα υπάρχει κάτι για να βρείτε. Αν όμως, το σύστημα μάχης δανειζόταν στοιχεία από παιχνίδια της VanillaWare (όπως το Muramasa ή το Odin Sphere) θα μιλούσαμε για ένα πιο δασκεδαστικό παιχνίδι ρόλων. Όπως και να’χει, το Super Neptunia είναι μια μικρή «μπουκιά» όσο περιμένουμε για κάποια μεγαλύτερη κυκλοφορία.

Το Super Neptunia είναι διαθέσιμο για PC, PS4 και Nintendo Switch.

Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media για την παροχή του Review Code.

[Alt-tab Galaxy] Super Neptunia RPG - Nintendo Switch Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY6
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ7
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ6.5
REPLAYABILITY5.5
6Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0