Δύσκολα θα βρεις κάποιος στις μέρες μας ένα καλό παιχνίδι ξύλου. Τα περισσότερα αναπτύσσονται με την λογική των διαδικτυακών τουρνουά, δηλαδή ένα παιχνίδι που επικεντρώνει στο Online Vs και αφήνει «στην απ’έξω» modes όπως το Arcade Mode ή κάποιο Story Mode. Η Bandai Namco ήταν η πρώτη που κατάφερε, μετά από καιρό, να προσελκύσει χιλιάδες παίκτες στο είδος. Το Dragon Ball FighterZ εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα το κορυφαίο θεματικό παιχνίδι ξύλου, με τα Street Fighter V Arcade Edition και το Tekken 7 να διατηρούν θέσεις στην κορυφή.

Όταν πριν από χρόνια, το Street Fighter όρισε το είδος πολλές εταιρείες προσπάθησαν να αποκτήσουν δόξα με ίδια ή παρόμοια παιχνίδια. Η SNK γνώρισε την επιτυχία πιο γρήγορα από όλες με τίτλους όπως τα Fatal Fury, Art of Fighting, Samurai Shodown και King of FightersΑντίστοιχα, το 14o παιχνίδι της σειράς που κυκλοφόρησε τόσο σε κονσόλες όσο και σε υπολογιστές διατηρεί ένα πιστό fanbase που συμμετέχει είτε σε διαδικτυακούς αγώνες, ή προτιμά την «ασφάλεια» των Single Player Modes. Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε όμως, είναι ένας spin-off τίτλος αφιερωμένος στις πιο…όμορφα σχεδιασμένες μαχήτριες της σειράς.

Το SNK HEROINES: Tag Team Frenzy είναι ένας τίτλος που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch και επιβεβαιώνει την αλλαγή πορείας για την Nintendo καθώς δεν απευθύνεται τόσο σε μικρά παιδιά αλλά σε ενήλικες και εκείνους που ψάχνουν το κάτι διαφορετικό. Είναι ένα παιχνίδι με απλούς μηχανισμούς, αμφιλεγόμενη ιστορία και ελάχιστο περιεχόμενο, καθιστώντας το ως ένα «μικρό ψάρι σε μια θάλασσα μεγάλων τίτλων».

Το SNK Heroines: Tag Team Frenzy, όπως μπορεί κανείς να καταλάβει και από τον τίτλο, είναι κάτι παραπάνω και κάτι λιγότερο από ένα παιχνίδι ξύλου. Οι πιο σέξυ ηρωίδες της SNK κάνουν την εμφάνισή τους με αποκαλυπτικά κοστούμια και αξεσουάρ σε έναν περίεργο κόσμο γεμάτο με χαζά εφέ, και πολλές απορίες. Η γενικότερη υπόθεση του παιχνιδιού θέλει τα γεγονότα να λαμβάνουν μέρος μετά το τελευταίο King of Fighters τουρνουά, όπου μια μυστήρια φιγούρα θέλει τις γυναίκες από τα παιχνίδια της SNK να μεταφέρονται σε μια μαγική διάσταση προκειμένου να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη. Όταν ξυπνάνε στην ανατριχιαστική έπαυλη, συνειδητοποιούν ότι λείπουν τα ρούχα τους και φοράνε αποκαλυπτικές μεταμφιέσεις. Σε όλη την έπαυλη υπάρχουν κάμερες που επικεντρώνουν στα πιο…ενδιαφέροντα σημεία των διαγωνιζομένων καθώς και στην κάθε μάχη ξεχωριστά.

Το Roster αποτελείται από γνωστές και μη ηρωίδες – και μόνο γυναίκες. Ακόμα και ο Terry Bogard, γνωστός μαχητής της SNK, έχει αλλάξει φύλο και πλέον παλεύει ως γυναίκα με «μεγάλα όπλα» πέρα από τις γροθιές του. Και πέρα από τον οπτικό τομέα, το Tag Team Frenzy είναι προσβάσιμο από κάθε παίκτη. Αναφέραμε παραπάνω πως οι μηχανισμοί του είναι αρκετά απλοί σε σημείο που το κάνουν γρήγορα βαρετό. Κάθε χαρακτήρας έχει ένα σετ κινήσεων από ελαφριά και δυνατά χτυπήματα και μερικές ειδικές κινήσεις που εξαπολύονται με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.  Δεν υπάρχει το βάθος περίπλοκων συνδυασμών ούτε το ταυτόχρονο πάτημα πολλαπλών κουμπιών για την εκτέλεση ικανοτήτων. Πέρασα αρκετές ώρες ψάχνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς και συνεχόμενα Combos αλλά δεν κατάφερα να διακρίνω κάτι.

Πριν από κάθε αγώνα ή mode, επιλέγουμε 2 ηρωίδες για να λάβουμε μέρος. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε χαρακτήρα επί τόπου, χωρίς να περιμένουμε κάποια μπάρα να γεμίσει για την επόμενη δυνατή αλλαγή. Αυτό το στοιχείο μας επιτρέπει να εξαπολύσουμε περισσότερους συνδυασμούς κινήσεων χωρίς όμως να προσθέτεται μεγαλύτερο βάθος στο σύνολο. Οι ηρωίδες μοιράζονται την ίδια μπάρα υγείας και το μόνο που διαφέρει είναι η μπάρα των ικανοτήτων που γεμίζει αργά και σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Αντιθέτως με αυτά που ξέρουμε, στο SNK Heroines: Tag Team Frenzy δεν κερδίζουμε εξαντλώντας την υγεία του αντιπάλου όπως θα κάναμε σε κάθε άλλο παιχνίδι μάχης. Για να κερδίσουμε πρέπει πρώτα να μειώσουμε κατά πολύ την υγεία του αντιπάλου μας και τότε «ξεκλειδώνεται» η δυνατότητα μιας τελικής επίθεσης. Η τελική (υπέρτατη) επίθεση γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και είναι είναι, στην ουσία, το κλειδί για την νίκη. Είναι διασκεδαστικό για λίγο αλλά η έλλειψη βάθους γίνεται φανερή και μετά από λίγες μάχες θα έχουμε βιώσει όλα όσα έχει να προσφέρει ο τίτλος.

Το περιεχόμενο είναι θα λέγαμε πως φαντάζει λειψό. Το Story Mode αποτελείται από 7 μάχες που οδηγούν στον κεντρικό κακό και ολοκληρώνονται σε λεπτά, αν όχι δευτερόλεπτα. Αν θέλουμε το κάτι παραπάνω τότε ίσως είναι πιο συνετό να απευθυνθούμε στο Survival Mode, ενώ τα VS Battles και το Training ίσως μας προσφέρουν μερικές εναλλακτικές κινήσεις και συνδιασμούς ώστε να προετοιμαστούμε για τα Online Battles.

Συνοπτικά, το SNK Heroines: Tag Team Frenzy δεν είναι ένας τίτλος που απευθύνεται στους πάντες. Παρόλο που έχει διαφορετικούς μηχανισμούς και μια διαφορετική παρουσίαση από άλλα τπαιχνίδια ξύλου, δεν θα το πρότεινα ιδιαίτερα. Το παιχνίδι αποτελεί μια πιο κωμική προσέγγιση στο είδος, θυσιάζοντας το βάθος και το περιεχόμενο στον βωμό της σεξουαλικότητας και της απλότητας. Φαντάζει φρέσκο και εναλλακτικό, ίσως και ευχάριστο σε μερικές περιπτώσεις, ωστόσο γίνεται γρήγορα μονότονο και βαρετό και ίσως ψάξουμε για κάτι πιο «βαρύ» γρηγορότερα απ’όσο περιμένουμε.

Το SNK Heroines: Tag Team Frenzy κυκλοφορεί στο Nintendo E-shop